Ce afecţiuni ascund stările de greaţă

1 73985 original jpg jpeg

Greaţa şi vărsăturile sunt simptome specifice răcelilor, dar uneori stomacul deranjat poate indica o problemă mult mai serioasă de sănătate.

Greaţă şi durere în piept

Stările de greaţă şi vărsăturile însoţite de durere toracică poate indica un atac de cord. Printre simptomele care sunt cel mai des resimţite se numără durerile în piept,durere toracică şi dureri în braţul stâng.

Vomă intensă

Dacă greaţaşi vărsăturile severe apare brusc aproximativ la 4-6 ore după masă,este posibil să fi suferit o intoxicaţie alimentară. Dacă ai comsumat ciuperci,carne de pasăre sau peşte,este vital consultul medicului specialist.

Vărsături severe în timpul sarcinii

Cele mai multe femei suferă de o formă uşoară de stomac deranjat în timpul sarcinii cu stări de vomă ocazionale. Hyperemesis gravidarum apare atunci cand voma este suficient de severă pentru a pune viaţa mamei şi a copilului în pericol. De aceea,este foarte importantă asistenţa medicală dacă mama pierde mai mult de 5% din greutatea corporală şi se deshidratează.

Greaţă după o lovitură la cap

Greaţa şi vărsăturile care se declanşează după o lovitură la cap este un semn de rău augur care poate indica un traumatism cranian grav sau o contuzie. Consultul unui medic este vital.

Stare de greaţă inexplicabilă şi persistentă

Persoanele care au mereu o stare de greaţă pot suferi de cancer,dacă acest simptom este însoţit şi de pierderea în greutate,durereşi oboseală extremă.

Crampe şi greaţă

Greaţa,vărsăturile şi crampele care apar în mod constant,după un ai consumat un anumit aliment poate fi semnul unei alergii. Principalele produse la care poţi să fii alergică sunt nucile,grâul,laptele şi ouăle.

Durere abdominală severă

Durerile abdominale intense şi greaţa severă care te împiedică să mergi pot fi semnele apendicitei. Aceasta este o urgenţă medicală,pentru că apendicele se poate rupe şi provoca o infecţie gravă în abdomen.