Ce afecţiuni poţi preveni cu turmeric

1 73221 original jpg jpeg

Turmericul conţine antioxidanţi, proprietăţi antibiotice, agenţi antiinflamatori şi anticancerigeni. Pentru ca organismul să absoarbă mai repede turmericul, el trebuie amestecat cu piper negru, combinaţie care ajută la prelungirea vieţii şi prevenirea celor mai comune boli.

Iată ce afecţiuni poţi preveni şi ţine sub control cu turmeric:Diabetul

Includerea turmericului în alimentaţie ajută la menţinerea sub control a producţiei de insulină din organism dacă suferi de diabet. Adaugă o linguriţă de turmeric în mâncare pentru a asigura un consum zilnic.

Psoriazis

Curcumina prezentă în turmeric ajută la tratarea psoriazisului,pe care-l poţi folosi atât pe plan intern,cât şi extern. Adaugă-l în mâncare şi aplică-l pe zonele afectate dacă ai psoriazis.

Citeşte şi:Psoriazisul. Câteva remedii naturale

Previne bolile cardiovasculare

Turmericul poate preveni afecţiunile cardiovasculare,îmbunătăţind tensiunea arterială şi stimula,de asemenea,sănătatea inimii. Consumul de turmeric este la fel de eficient pentru sistemul cardiovascular ca antrenamentul fizic pentru a-l menţine sănătos.

Artrita

Artrita este o afecţiune inflamatorie,iar turmericul este antiinflamator. Includerea turmericului în alimentaţie are un efect pozitiv asupra pielii şi ajută la reducerea inflamaţiei la persoanele care suferă de această boală.

Citeşte şi:5 lucruri neştiute despre artrită

Previne boala Alzheimer

Mai multe studii au arătat că persoanele care includ turmericul în alimentaţia zilnică reduc riscul de a suferide Alzheimer la vârstă înaintată. Compuşii prezenţi în turmeric au capacitatea de a creşte producţia de neuroni,dar şi de a menţine sănătatea creierului.

 Previne cancerul

Studiile au arătat că curcumina prezentă în turmeric poate menţine sau distruge celulele cancerigene şi îmbunătăţi producţia celor sănătoase.

Citeşte şi:Nu ignora aceste simptome. Pot ascunde cancer de stomac!

Turmericul poate fi o bună măsură preventivă. Dar,chiar şi persoanele care au fost deja diagnosticate cu cancer pot include acest aliment în dietă,după consultarea medicului specialist. Unele studii spun că turmericul poate ajuta în procesul de tratament.

Sursă+credit foto:boldsky.com