Ce boli previi dacă ai o greutate normală

1 66515 original jpg jpeg

Faptul că vrei să te menţii suplă, nu te ajută doar din punct de vedere fizic, ci şi din punct de vedere al sănătăţii. Anumite afecţiuni pot fi prevenite dacă-ţi menţii greutatea sub control.

Diabetul

Este o afecţiune caracterizată de un nivel prea ridicat al zahărului în sânge. Se declanşează în momentul în care fie organismul nu mai produce îndeajuns de multă insulină,fie celulele nu mai răspund la insulina produsă. Printre simptomele diabetului se numără foamea,urinarea frecventă şi o sete de necontrolat.

Bolile cardiovasculare

Afecţiunile inimii cuprind acele boli care implică inima şi vasele de sânge. Printre cele mai frecvente se numără hipertensiunea,atacul cerebral,atacul de cord şi bolile arteriale periferice. O greutate optimă te ajută să previi nivelul crescut al colesterolului,care poate duce la declanşarea unor afecţiuni.

Hipertensiune

Tensiunea mărită este una dintre cele mai frecvente probleme ale omului modern. Sângele curge prin artere cu presiune,cele mai multe cazuri fiind determinate de depunerile de grăsime de pe artere care împiedică buna circulaţie. Această afecţiune este asociată şi cu alte probleme de sănătate precum accident vascular,insuficienţă renală,vedere slăbită şi boli cardiovasculare.

Citeşte şi:

Aşa ţii sub control diabetul!

Ce boli indică variaţiile subite de greutate?

Artrita

Este cauzată de inflamarea uneia sau mai multor articulaţii,ceea ce duce la apariţia unei dureri puternice. Cea mai întâlnită formă este osteoartrita,care afectează în general toate încheieturile,iar o greutate corporală mare nu este indicată,deoarece creşte presiunea în zonele sensibile.

Apneea

Cunoscută şi sub denumirea de sforăit,este o afecţiune caracterizată printr-o respiraţie deficitară,întrucât căile respiratorii sunt blocate parţial. Apare,de obicei,la persoanele obeze sau care suferă de diabet sau boli cardiovasculare.