Ce efecte au emoţiile negative asupra sănătăţii

1 70358 original jpg jpeg

Ai observat că te doare capul, piciorul sau o mână, mai ales când eşti stresată? Atunci când nu vrem să ne ascultăm trăirile negative, ele vor găsi o modalitate de a ne capta atenţia.

Emoţiile negative şi durerile fizice

Emoţiile negative pot să se manifeste prin simptome fizice:durere,disconfort,tensiune. Nu fiecare durere fizică are o componentă emoţională,dar există o legătură între durerea fizică şi emoţie. Astfel,corpul tău încearcă să-ţi spună ceva prin dezvoltarea unui simptom tangibil. Problema este că,în ciuda tuturor semnalelor,de cele mai multe ori nu ascultăm de semnele pe care ni le trimite corpul.

Harta durerilor emoţionale din corp

Fiecare zonă a corpului se conectează cu o anumită stare emoţională. Unele dintre manifestări sunt destul de simbolice şi proverbiale.

Durerile de umărau legătură cu o povară de pe umeri şi apar la persoanele care au dificultăţi în a-şi trăi viaţa într-un mod vesel.

Problemele cu genunchiipot indica un anumit nivel de inflexibilitate în viaţă,o expresie a ego-ului,care nu vrea să cedeze.

Durerile de cap sau migrenelepoate fi cauzate de stresul de zi cu zi. Dacă cineva se confruntă cu dureri de cap cronice,înseamnă că are nevoie de ceva timp pentru el însuşi. Nu doar o dată,ci zi de zi. Eliberarea corpului de stres poate ajuta la înlăturarea durerile de cap.

Contrar credinţei populare,durerile de gâtsemnifică nevoia de a ierta. Poate fi vorba de iertarea unei persoane sau chiar iertarea sinelui.

Lipsa suportului emoţional se poate manifesta prin dureri în partea de sus a spatelui. Poate că nu te simţi apreciat sau nimeni nu-ţi răspunde la sentimentele de afecţiune. În cazul în care eşti într-o relaţie,poate ar fi bună o discuţie cu partenerul despre sentimente.

În cazul în care durerile apar în partea de jos a spatelui,înseamnă că ai griji financiare. Concentrează-te pe gestionarea banilor mai bine. Poate că ar fi timpul să ceri acea mărire de salariu.

Dacă te doare braţul sau cotul,e semn că nu prea faci faţă schimbărilor naturale care apar în viaţa ta. Încercarea de a lupta împotriva schimbărilor aduce numai necazuri. Aşa că nu te împotrivi!

Lipsa prietenilor poate provoca dureri la nivelul mâinilor. Încearcă să legi noi prietenii şi petrece cât mai mult în locuri în care ai ocazia să cunoşti oameni noi.

De asemenea,unele boli au fost legate de anumite stări emoţionale şi moduri de gândire. Ele sunt mai susceptibile de a se dezvolta la oamenii care urmează modele similare. De exemplu,durerile articulare au fost asociate cu oameni care se simt neiubiţi sau revoltaţi,iar inflamaţia poate semnala o teamă.

Aşa că,data viitoare când simţi o durere neobişnuită sau rigiditate într-o anumită parte a corpului,opreşte-te şi gândeşte-te. Este această senzaţie un ecou al altceva? Ce încearcă organismul să-ţi spună?Recente

clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg
deshidratare shutterstock 2338147147 jpg
gusa shutterstock 2450061719 jpg
viziune shutterstock 451182664 jpg
Organizeaza ti dulapul  Sursa foto shutterstock 2048753441 jpg