Ce probleme de sănătate ascund coşurile de pe faţă?

1 84782 original jpg jpeg

Acneea este, cu siguranţă, cea mai comună afecţiune a pielii, fapt pentru care de-a lungul timpului au apărut pe piaţă o multitudine de produse dermatocosmetice care promit să trateze aceasta problemă.

Trebuie să ştii însă că acneea nu este o problemă doar de ordin estetic. De cele mai multe ori, organismul vrea să îţi comunice ceva. Fii atentă la zona în care ţi-au apărut coşuri şi vezi ce îţi transmite organismul. 

image

Acneea pe frunte

Coşurile de pe frunte pot indică probleme ale sistemului digestiv. Pentru a preveni apariţia lor ai grijă la alimentele pe care le consumi. Încearcă să stai cât mai departe de grăsimi, mâncare procesată sau de tip junk food. Bea cât mai multă apă şi consumă fructe şi legume în fiecare zi.

Coşurile în zona dintre sprâncene

Acneea apărută în această zona indică probleme ale ficatului. Evita consumul de alcool şi grăsimi. De asemenea, coşurile apărute în această zona ar putea indică diverse alergii alimentare. Pentru a preveni complicaţiile, încearcă să te fereşţi de alimentele grase şi dormi suficient.

Acneea pe pomeţi

În cazul în care pomeţii tăi sunt invadaţi de coşuri, nu ar fi rău să faci o vizită rapidă la pneumologie. Acneea în aceste zone indică probleme ale sistemului respirator.

Coşurile pe nas

Dacă ţi-au apărut coşuri pe nas, atunci ai putea avea probleme cu inima. Verifică presiunea sangvină şi nivelul de vitamina B şi încearcă să ţii unregim alimentar pentru a reduce nivelul colesterolului rău.

Coşurile pe maxilare

Zona maxilarelor are legătură cu hormonii şi stresul. Astfel, dacă îţi apar coşuri în această zona, pot apărea schimbări hormonale. De asemenea, în funcţie de partea pe care apar, coşurile pot indică care dintre ovare elimina ovule.

Coşurile pe barbie

Coşurile de pe barbie indică afecţiuni ale stomacului. Aşadar, ar fi recomandat să mănânci cât mai sănătos şi cât mai multe fibre, pentru a-ţi îmbunătăţi digestia.

Citeşte şi: Cum machiezi tenul acneic

Coşurile pe gât

Acneea apărută în zona gâtului indică o infecţie în organism. Aşadar, în cazul în care te confrunţi cu o astfel de situaţie, cel mai indicat ar fi să faci o vizită la medic.

Coşurile pe urechi

Coşurile din zona urechilor pot trăda afecţiuni ale rinichilor. Pentru a preveni orice alte afecţiuni, încearcă să te hidratezi şi evita cafeaua şi alcoolul.

Sursă: poatenustiai.ro