Ce să mănânci ca să combaţi oboseala

1 73049 original jpg jpeg

Când te încearcă oboseala şi nu mai ai energie să-ţi duci la capăt activităţile cotidiene, încearcă şi alte trucuri de a te pune pe picioare decât cafeaua. Acţionează de la primele semne prin metode simple!

Fructe proaspete sau sucuri

Un suc de portocale sau o limonadă este exact ce ai nevoie pentru a avea energie. La fel de mult de ajută şi două sau chiar trei porţii de fructe pe zi. Alege kiwi,mandarine,ananas,grepfrut. Îţi vor aduce un plus de vitamina C şi acid folic (vitamina B9),care-ţi ajută corpul să-şi întărească sistemul imunitar,atât de necesar când temperaturile scad dramatic.

Legume crude ori fierte

Ai grijă ca la prânz şi la cină să nu-ţi lipsească salatele sau garniturile de legume. Chiar şi la gustări poţi include legume,cum sunt morcovii proaspeţi,gata feliaţi pentru a-i avea la îndemână şi a-i consuma rapid. În plus,morcoviiconţin betacaroten,substanţă care stimulează sistemul de apărare al corpului. Adesea,imunitatea scăzută poate fi sursa oboselii cronice.

Pont

Dacă oboseala persistă o perioadă lungă de timp,în ciuda tuturor măsurilor pe care le iei,fă-ţi programare la medicul de familie,pentru că de vină poate fi o afecţiune ascunsă.

Alimente bogate în magneziu

Ai grijă ca din meniul zilnic să nu-ţi lipsească peştele sau un ou. Peştele gras îţi asigură necesarul cotidian de magneziu,important pentru combatarea stresului şi a oboselii. Magneziul este esenţial în procesul de transformare în energie a substanţelor procurate din alimente. Alte surse de magneziu sunt nucile,fructele uscate,avocadoul,bananele,cereale integrale,leguminoase (linte,fasole boabe,năut).

Atenţie!

Cafeaua,ceaiul negru şi verde în exces mai mult obosesc organismul decât să-l ajute să funcţioneze la capacitate maximă în zilele solicitante.

Carnea roşie,o bună sursă de fier

Cauza oboselii tale poate fi carenţa unui mineral important pentru prevenirea anemiei şi a îmbolnăvirilor. Paloarea,oboseala şi unghiile casante sunt semne ale unui nivel scăzut de fier în organism. În acest caz,reţine că va fi absorbit mai bine aportul de fier din alimentele de origine animal,cum este carnea roşie,decât din cele vegetale ca fasolea verde,năut,mazăre. Citricele,bogate în vitamina C,ajută la o mai bună absorbţie a fierului.



Recente

Paste cu somon si sos pesto  Sursa foto shutterstock 2072087981 jpg
shutterstock 459134560 jpg
shutterstock 1909404049 jpg
shutterstock 2489033395 jpg
shutterstock 2401524207 jpg
b038ea69 ee3f 0217 15a6 d6e5ff90b47d jpg
Tort cu crema de branza, caramel si alune  Sursa foto shutterstock 2174052631 jpg
Bucura te de un zambet perfect cu fatete dentare  Pretul tratamentului un motiv in plus jpg
Activitati care iti reduc varsta biologica  Sursa foto shutterstock 2158025595 jpg
Ciorba de perisoare de curcan  Sursa foto shutterstock 2396590307 jpg
shutterstock 2165596469 jpg
ClickPentruFemei (2) (4) jpg
Tarta cu merisoare si bezea  Sursa foto shutterstock 223955176 jpg
oțet de mere  foto   Shutterstock jpg
Cum maresti eficienta suplimentului de Omega 3 Sursa foto Pixabay  pills 3151089 1280 jpg
Supa de fasole  Sursa foto shutterstock 1036463935 jpg
mănuși  foto   Shutterstock jpg
somn (1) jpg
La ce pericole te expui atunci când usuci hainele în apartament jpg
Placinta cu bezea si lamaie  Sursa foto shutterstock 721640803 jpg