Ce să mănânci ca să combaţi oboseala

1 73049 original jpg jpeg

Când te încearcă oboseala şi nu mai ai energie să-ţi duci la capăt activităţile cotidiene, încearcă şi alte trucuri de a te pune pe picioare decât cafeaua. Acţionează de la primele semne prin metode simple!

Fructe proaspete sau sucuri

Un suc de portocale sau o limonadă este exact ce ai nevoie pentru a avea energie. La fel de mult de ajută şi două sau chiar trei porţii de fructe pe zi. Alege kiwi,mandarine,ananas,grepfrut. Îţi vor aduce un plus de vitamina C şi acid folic (vitamina B9),care-ţi ajută corpul să-şi întărească sistemul imunitar,atât de necesar când temperaturile scad dramatic.

Legume crude ori fierte

Ai grijă ca la prânz şi la cină să nu-ţi lipsească salatele sau garniturile de legume. Chiar şi la gustări poţi include legume,cum sunt morcovii proaspeţi,gata feliaţi pentru a-i avea la îndemână şi a-i consuma rapid. În plus,morcoviiconţin betacaroten,substanţă care stimulează sistemul de apărare al corpului. Adesea,imunitatea scăzută poate fi sursa oboselii cronice.

Pont

Dacă oboseala persistă o perioadă lungă de timp,în ciuda tuturor măsurilor pe care le iei,fă-ţi programare la medicul de familie,pentru că de vină poate fi o afecţiune ascunsă.

Alimente bogate în magneziu

Ai grijă ca din meniul zilnic să nu-ţi lipsească peştele sau un ou. Peştele gras îţi asigură necesarul cotidian de magneziu,important pentru combatarea stresului şi a oboselii. Magneziul este esenţial în procesul de transformare în energie a substanţelor procurate din alimente. Alte surse de magneziu sunt nucile,fructele uscate,avocadoul,bananele,cereale integrale,leguminoase (linte,fasole boabe,năut).

Atenţie!

Cafeaua,ceaiul negru şi verde în exces mai mult obosesc organismul decât să-l ajute să funcţioneze la capacitate maximă în zilele solicitante.

Carnea roşie,o bună sursă de fier

Cauza oboselii tale poate fi carenţa unui mineral important pentru prevenirea anemiei şi a îmbolnăvirilor. Paloarea,oboseala şi unghiile casante sunt semne ale unui nivel scăzut de fier în organism. În acest caz,reţine că va fi absorbit mai bine aportul de fier din alimentele de origine animal,cum este carnea roşie,decât din cele vegetale ca fasolea verde,năut,mazăre. Citricele,bogate în vitamina C,ajută la o mai bună absorbţie a fierului.



Recente

Cum să eviți electrizarea părului când folosești peria rotativă în 5 pași simpli jpg
Trucuri simple pentru a păstra legumele proaspete mai mult timp jpg
Cu cât timp înainte trebuie sa rezervi o nuntă pe plajă pentru a evita compromisurile jpg
Cum se păstrează sănătatea sprâncenelor fără proceduri cosmetice rutine zilnice și ingrediente esențiale jpg
clikpentrufemei ro prinicpala jpeg
CLICKPENTRUFEMEI RO lotus design n print VaGdhK kI1c unsplash jpg
e10994b1ad7229e6431d1c3251f0d8ee9c jpg
Tartine cu somon  Sursa foto shutterstock 2644013155 jpg
54 55 shutterstock 2443472203 jpg
analiza reziden iala trei zone strategice pentru achizi ia de apartamente in bucure ti jpg
CLICKPENTRUFEMEI amber kipp TnIUmJxP cY unsplash jpg
20 21 shutterstock 2143408365 jpg
48 49 shutterstock 2216416051 jpg
chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg