Ce trebuie să ştii despre virusul Zika!

1 70997 original jpg jpeg

Femeile însărcinate alcătuiesc cel mai mare grup de risc atunci când vine vorba de virusul Zika. Acesta poate afecta copilul, ducând la apariţia de malformaţii congenitale şi microcefalie. Din acest motiv trebuie să ai grijă dacă călătoreşti într-o ţară în care acest virus este prezent.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis un avertisment important:virusul Zika,transmis de tânţarulAedes aegypti,a atins cel puţin 15 ţări din America,conform datelor verificate până în prezent.Dar ceea ce este mai îngrijorător este faptul că până în prezent nu a fost găsit niciun tratament specific pentru a contracara efectele virusului. Totuşi,prin măsuri de prevenire adecvate,te poţi proteja. În conformitate cu majoritatea medicilor,Zika provoacă de obicei,erupţii cutanate şi febră. Numai persoanele care au un sistem imunitar slăbit sunt expuse riscului de a muri de acest virus. Adevărata problemăeste că pot afecta dezvoltarea bebeluşilor,cauzând malformaţii.

Ce este virusul Zika?

Virusul Zika este similar cu febra galbenă. Ea provine dintr-o regiune din Uganda,cunoscută sub numele de Zika,de unde şi numele dat acestui virus,despre care s-a descoperit că afectează şi maimuţele.

Descoperirea a fost făcută în 1947,dar până în 2007 nu şi-a făcut simţită prezenţa la oameni. Acest lucru a fost descoperit după ce au fost afectaţi 8000 de oamenii pe o insulă din Micronezia,în Oceanul Pacific. La acel moment,cele mai fecvente simptome ale virusului au fost o erupţie cutanată gravă,dureri articulare şi oboseală.

Dar,dacă epidemia din 2007 a avut loc ca urmare a transmiterii din Africa spre Micronezia,se pare că au existat modificări ale virusului între momentul respectiv şi 2015,atunci când mai multe efecte îngrijorătoare au început să fie observate în cele două Americi,inclusiv dezvoltarea de microcefalie la nou-născuţi.

Motivele pentru care virusul Zika afectează nou-născuţii:

Brazilia este ţara în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri,inclusiv microcefalie la sugari. În plus,acolo s-au putut face şi mai multe cercetări pentru a determina cauzele şi posibilele tratamente pentru boală. Riscul defectelor determinate de microencefalie au fost asociate cu o infecţie cauzată de virusul Zika în timpul primului trimestru de sarcină.

Microcefalia este o afecţiune foarte rară,care este fie

,fie cauzată de expunerea la agenţi de mediu (toxici sau infecţioşi). Copiii născuţi cu acestă malformaţie au o circumferinţă a capului mai mică decât în mod normal,ceea ce împiedică dezvoltarea lor. Aceştia pot suferi de convulsii,dificultăţi în hrănire,şi chiar riscă să moară în primele zile de viaţă.

Astăzi nu există niciun tratament specific pentru microcefalie.

Credit foto:www.steptohealth.comRecente

Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg