Combinaţii de alimente periculoase pentru sănătate

1 76718 original jpg jpeg

Sănătatea noastră depinde de alimentele pe care alegem să le consumăm şi, de aceea, pe lângă un gust bun, este important ca acestea să fie bogate în nutrienţi. Însă, anumite mâncăruri pot avea efectul contrar dacă sunt folosite greşit. Iată care sunt cele mai periculoase combinaţii!

Cacao şi lapte

Cacao conţine acid oxalic care împiedică absorbţia de calciu. Combinat cu lapte, care conţine calciu, acest acid se transformă în cristale de oxalat care afectează rinichii. Desigur, nu se va întâmpla nimic grav dacă bei o cană de cacao cu lapte pe săptămână, dar totuşi ai grijă, în special dacă ai probleme cu rinichii.

Ouă şi bacon

Cu toţii iubim această combinaţie despre care ştim că este bogată în proteine, doar că specialiştii sunt de altă părere. Organismul consumă multă energie pentru a digera aceste 2 alimente şi de aceea, dacă le consumăm la micul dejun, ne vom simţi obosiţi de la primele ore ale zilei.

Cereale şi suc de portocale

Multe persoane apelează la această combinaţie pentru micul dejun. Din păcate, cerealele consumate cu un pahar de suc natural nu aduc energie, ci aduc o stare de disconfort corpului tău. Acizii din suc reduc activitatea enzimelor care sunt responsabile de eliminarea carbohidraţilor din organism şi de aceea această combinaţie nu trebuie să existe. De preferat este să bei un pahar de suc la o oră după ce ai mâncat cerealele.

Pizza şi băuturi carbogazoase

Acest amestec nu va face decât să îţi îngreuneze digestia. Zahărul din sucul acidulat îţi va provoca o stare de balonare şi nici nu va ajunge în intestine pentru a fi dizolvat din cauză că vei avea stomacul plin. În timp, poţi avea probleme cu stomacul dacă obişnuieşti să mânânci aşa foarte des.