Condimente care previn şi tratează cancerul
Datorită proprietăţilor lor antioxidante, ardeiul iute, usturoiul, ghimbirul şi alte mirodenii s-au dovedit a fi eficiente în prevenirea şi tratarea cancerului.
Turmeric
Condimentul dă acea culoare gălbuie frumoasă preparatelor şi este folosit mai ales în bucătăria indiană şi în medicina tradiţională. În ultimii ani,oamenii de ştiinţă au efectuat numeroase studii şi au ajuns la concluzia că turmericul luptă împotriva cancerului,întrucât conţine substanţe care inhibă creşterea tumorii. Cercetătorii au arătat că acest condiment protejează împotriva cancerului de colon şi melanom.
Ghimbir
Este un aliment care poate trata multe probleme de sănătate,începând de la răceli până la cancer,şi poate fi folosit atât proaspăt cât şi uscat.
Studiile au arătat că ghimbirulare proprietăţi antiinflamatorii şi ţine la distanţă cancerul pulmonar şi cel gastrointestinal. Acesta este adesea folosit în combinaţie cu mierea pentru că reduce efectele secundare ale chimioterapiei şi stimulează imunitatea.
Rozmarin
Este un antioxidant puternic care protejează creierul de radicalii liberi,reducând astfel riscul de accident vascular cerebral şi apariţia multor boli,inclusiv Alzheimer. De regulă,rozmarinul este folosit la marinarea cărnurilor,şi asta pentru că acest condiment conţine acizi şi substanţe care luptă împotriva bacteriilor,făcând-o în acelaşi timp sănătoasă şi mai delicioasă.
Chili
Este eficient în tratamentul inflamaţiilor,normalizează digestia şi previne apariţia polipilor în intestin. Studiile au arătat că persoanele care consumă regulat chili au un risc mai mic de a dezvolta cancer de prostată. Ardeiul iute este bogat în vitaminele A şi C,îmbunătăţeşte imunitatea şi împiedică dezvoltarea cancerului.
Usturoi
Studiile au confirmat că persoanele care mănâncă usturoiau un risc mai mic de a dezvolta cancer. Usturoiul este,de asemenea,eficient în prevenirea cancerului de sân şi celui pulmonar.