Cum alegi perechea potrivită de sandale?

Una dintre bucuriile cu care vine vara la pachet este eliberarea picioarelor noastre de încălțămintea prea grea și prea închisă. E momentul în care ne eliberăm degetele și tălpile în sandale colorate, frumoase și confortabile. Opțiunile de pe piață sunt extraordinar de variate.

image

Dar nu orice sanda se potrivește oricui. O sanda îți poate completa sau, din contră, îți poate strica întreg outfitul.

Dacă ești în căutarea unei perechi noi de sandale damă, citește acest articol, ca să afli cele mai practice sfaturi despre cum să alegi o sanda potrivită, de care să te bucuri mult timp și care să îți ofere confortul și stilul pe care le cauți.

Și dacă tot am spus despre stil, hai să pornim chiar cu sfatul ăsta: alege o sanda care să se potrivească cu stilul tău vestimentar, ca să o poți purta în cât mai multe ținute. Dacă tu ești o persoană mai elegantă, îți place să porți tocuri, atunci sandaua perfectă pentru tine are toc și este în culori nude sau pastel. Cu o astfel de alegere nu vei da greș și își va fi ușor să o combini la multe ținute în multe culori, de la rochii vaporoase, uni sau înflorate, la pantaloni, cambrați sau evazați.

Dacă stilul tău este mai casual, undeva între confort și eleganță, atunci alege sandale damă cu toc midi, eventual mai lat. Le poți purta atât la rochițe mai elegante, cât și la pantaloni sau, de ce nu, chiar și la pantaloni sau fuste din blugi. Însă, dacă ești stilul mai practic, faci multe drumuri, poate ești mamă și alergi toată ziua după cel mic, recomandarea este să alegi o talpă plată, care să îți susțină piciorul și să îți ofere confort cât este ziua de lungă.

Pentru că tot am menționat de activități, sfatul următor este: alege o sanda potrivită activității pe care o practici, ca să te bucuri de tot confortul.  Să zicem că nu ești genul sandale, dar totuși ai nevoie de o pereche atunci când mergi în vacanță sau la plajă. Nu are rost să alegi ceva foarte sofisticat, e suficientă o pereche de sandale damă cât mai comodă, dintr-un material rezistent la apă, într-o formă potrivită pe piciorul tău.

Pentru plajă ai libertatea să alegi chiar și o pereche rezistentă de papuci. Ocaziile speciale cer sandale cu tocuri și barete cât mai fine.

Sfatul aici este doar să te ferești de culori închise pe timp de zi, e recomandat să mergi pe sandale damă nude sau colorate. Plimbările în oraș, însă, cer o sanda care să arate cât mai drăguț, dar să îți ofere tot confortul posibil. Mai ales dacă îți place să faci plimbări lungi, atât de plăcute pe timp de vară, mai ales seara, pe răcoare. Alege sandale damă cu talpă ortopedică sau sandale cu talpă cât mai moale, care să îți țină piciorul cât mai confortabil.

Și dacă tot vorbim de confort și stabilitate, ultimul sfat este și cel mai important: alege o sanda potrivită pentru forma piciorului tău. Știi ce? Mai presus decât cum arăți și dacă bifezi sau nu trendurile, este important să te simți bine și să nu îți pui piciorul în pericol.

Unele persoane au o predispoziție către monturi, de exemplu. Ei bine, o sanda care este prea strâmtă pe picior va crește și mai mult această predispoziție. La fel stau lucrurile și cu talpa.

Ai nevoie de o sanda care să se potrivească perfect în arcul piciorului tău, ca să îți ofere cea mai bună susținere, mai ales dacă mergi foarte mult pe jos. Ce mai poți face aici, în cazul în care te super îndrăgostești de o pereche de sandale care are nevoie de ajustări, este să cumperi și niște pernuțe discrete pentru talpă care împiedică alunecarea și oferă un plus de confort.

În orice caz, un sfat generic este să nu faci niciodată cumpărături la impuls. Ia-ți timpul necesar să probezi cât mai multe modele. Caută și printre modelele disponibile atât online cât și offline și ai răbdare în căutările tale, pentru că doar așa îți vei găsi perechea perfectă pentru tine.