Cum alungi balonarea cauzată de mâncărurile grele de Sărbători

1 72580 original jpg jpeg

Când mergi la cumpărăturile pentru Sărbători, asigură-te că iei alimente şi plante care pot fi folosite contra balonării, la nevoie. Pe unele dintre ele e indicat să le iei chiar înainte de a mânca sau între mese.

Iaurt cu ovăz,dimineaţa

Datorită faptului că menţine echilibrul florei intestinale,iaurtul previne balonarea şi acumularea de gaze. Mănâncă la micul dejun iaurt în care pui şi 2-3 mâini de ovăz. Ambele alimente îţi asigură o digestie bună,mai ales dacă pleci de acasă în vacanţa de Sărbători,perioadă în care digestia devine mai lentă şi pot apărea constipaţia,durerile abdominale şi balonarea. La plecare,ia cu tine şi o caserolă cu fulgi sau tărâţe de ovăz pe care să le mănânci dimineaţa,înmuiate în apă,cu miere.

Ştiai că…

…ovăzul îţi aduce un plus de fireb solubile care alungă atât balonarea,cât şi constipaţia?

Banane,între mese

Bucatele tradiţionale este posibil să-ţi provoace o creştere a nivelului de sodiu în corp,motiv pentru care reţine mai multă apă. Din aceeaşi cauză poate apărea şi balonarea. Aminteşte-ţi ca,între mese,să mănânci 1-2 banane,ca să elimini aceste efecte şi să obţii un plus de potasiu,un mineral important pentru reglarea nivelului lichidelor din organism.



Recente