Cum îţi distrugi sistemul imunitar fără să ştii

1 76576 original jpg jpeg

Răceşti des sau atragi toate bolile asupra ta? Înseamnă că stilul tău de viaţă nu este tocmai sănătos şi îţi afectează sistemul imunitar. Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le faci în fiecare zi!

Nu dormi suficient

În timpul somnului, organismul se luptă cu bacteriile şi virusurile existente, de aceea, dacă dormi puţine ore, corpul nu va avea timp să le combată. Încearcă să dormi între 7-8 ore pe noapte pentru a avea un sistem imunitar puternic, în caz contrar, când se va răci vremea, vei răci mult mai uşor.

Nu faci mişcare

Lipsa exerciţilor fizice slăbesc sistemul imunitar. Infecţiile tractului respirator se vindecă cu 42% mai greu la persoanele care fac sport o dată pe săptămână, comparativ cu cele care fac mişcare aproape în fiecare zi. De asemenea, simptomele sunt mai severe la cei sedentari. Dacă nu ai timp să mergi la sală, evită să stai toată ziua pe scaun când eşti la serviciu şi fă o mică plimbare în pauza de masă.

Stresul

Dacă laşi ca grijile de la serviciu să-ţi afecteze timpul liber, sistemul tău imunitar va deveni vulnerabil. Oamenii care sunt în permanenţă stresaţi au şanse mai mari să dezvolte boli sau răceli.

Alcoolul

Consumul excesiv de băuturi alcoolice slăbeşte organismul, care nu mai luptă împotriva infecţiilor. Celulele albe din sânge nu vor mai fi la fel de puternice în lupta cu bacteriile şi corpul va deveni ineficient în a produce celule care să identifice şi să omoare virusurile.