Cum să recunoşti atacul de cord

1 69406 original jpg jpeg

Studiile au arătat că tot mai multă lume se confruntă cu simptome ale atacului de cord, dar nu le recunosc. Acest lucru se întâmplă deoarece pot fi uşor confundate cu ale altor afecţiuni, dar este important să ştim care sunt.

Cercetările au arătat că simptomele sunt diferite la femei. De fapt,unele dintre ele sunt cele cu care femeile se confruntă frecvent,ceea ce poate duce la lipsa de acţiune atunci când vine vorba de punerea vieţii în pericol.Una dintre faptele cele mai tulburătoare cu care se confruntă experţii în sănătate este că cele mai multe femei nu ştiu care sunt simptomele unui atac de cord,sau ce pot face pentru a le preveni. Lipsa unor simptome evidente poate duce la complicaţii mai grave,atunci când o persoană se confruntă cu un atac de cord. Aceasta poate să nu fie conştientă de el sau nu ştie ce să facă.Pe de altă parte,uneori,aceste simptome pot fi confundate cu alte probleme de sănătate care nu au nicio legătură cu atacul de cord. Sunt cele care pot indica prezenţa unui alt tip de tulburări sau stări.

Cele mai frecvente simptome ale atacului de cord la femei: Greaţă şi vărsături

Înainte de a se confrunta cu un atac de cord,femeile o să aibă simptome cum sunt greaţa,vărsături,arsuri la stomac sau indigestie. Aceste semne sunt de multe ori ignorate deoarece sunt de fiecare dată asociate cu afecţiuni mai puţin grave. Aşadar,trebuie să le ţinem minte,mai ales dacă sunt asociate şi cu alte simptome.

Senzaţie de sufocare

S-ar putea brusc să simţi o dificultate în respiraţie,care poate să apară atunci când stai sau faci activităţi fizice. O să simţi că nu mai poţi respira sau o să ai respiraţii foarte adânci. Acest simptom poate apărea atunci când inima nu mai este capabilă să pompeze sângele acolo unde corpul are nevoie. El este acumulat în plămâni şi face respiraţia mai dificilă.

Stare de oboseala nejustificată

Din când în când s-ar putea să simţi lipsă de energie,care poate să apară imediat şi să dispară la fel de repede,sau poate dura câteva zile,în timp ce creşte treptat. Oboseala fără motiv este prezentă la mai mult de jumătate din femeilecare suferă un atac de cord.

Durere în piept

Aceasta este o durere intensă,în care simţi că ceva îţi striveşte pieptul. Poate dura câteva minute sau poate fi intermitentă. De obicei,astfel de dureri sunt alarma,pentru că este ceva ce nu au mai experimentat înainte.

 Disconfort în zona gâtului  

Senzaţia de durere sau disconfort în zona spatelui,gâtului sau maxilarului,se poate răspândi la nivelul braţelor sau a abdomenului.

-anxietate extremă

-transpiraţie rece

-bătăi ale

neregulate

-schimbare nuanţei pielii

-ameţeală

În cele mai multe cazuri,o femeie va începe să simtă aceste simptome în cursul zilei sau la câteva ore înainte de producerea atacului de cord. Ele nu pot avea loc întotdeauna,sau pot creşte treptat în intensitate,conducând până la atac.

Credit foto:www.steptohealth.com