Cum să scapi de crampele musculare

cremă ciupercă picior jpeg

Crampele sunt contracţii inconştiente sau forţarea muşchilor care refuză să se relaxeze. În condiţii normale, muşchii destind degetele de la picioare ori de câte ori dorim să le mişcăm, acestea fiind coordonate de semnalele creierului.

Atunci când sunt prezente crampele,muşchii se contractă fără a primi semne de la creier,ceea ce ar putea fi destul de dureros. O crampă muscularăpoate dura de la câteva secunde la câteva ore în funcţie de muşchiul implicat.Crampele care au loc la nivelul degetelor de la picioare nu durează de obicei decât câteva secunde,dar sunt extrem de dureroase.Există diverşi factori care sunt responsabili pentru crampele de la nivelul degetelor de la picioare,care pot include insuficienţă dietetică sau stres muscular excesiv.

Factorii care sunt responsabili pentru apariţia crampelor musculare sunt:

Deficienţa de substanţe nutritive

Anumite medicamente sunt responsabile pentru crampele musculare. Medicamentele diuretice care au ca rezultat pierderea fluidului precum sodiu din organism pot provoca crampe musculare. De asemenea,lipsa de calciu,potasiu,magneziu şi zinc poate duce de asemenea la crampe musculare.

Citeşte şi:Ajutoare din natură pentru crampe musculare

Deficienţa fluxului sanguin

Persoanele care suferă de deficienţa fluxului sanguin la picioare se poate confrunta cu crampe musculare,în special la nivelul degetelor de la picioare.

Purtarea pantofilor nepotriviţi

Purtarea de pantofi prea strâmţi poate provoca crampele musculare de la nivelul picioarelor.

Excesul de exerciţii fizice

Antrenamentul excesiv poate provoca crampe musculare la nivelul degetelor inferioare.

Citeşte şi:Ai crampe musculare? Acestea sunt cauzele principale care duc la apariţia lor

Tratamentul pentru crampele musculare de la picioare sau degete depinde de tensiunea arterială a fiecărei persoană,aceasta fiind considerată o cauză inerentă a apariţiei crampelor.

Remedii pentru crampele musculare: Dietă corectă

Îmbunătăţirea deficienţelor dietetice şi a circulaţiei sângelui la nivelul extremelor ar putea ajuta la reducerea crampelor de la nivelul picioarelor şi degetelor de la picioare.

Include legumele verzi cu frunze,fructele proaspete,produsele lactate şi carne de pasăre în dieta ta. Aceste alimente furnizează substanţele nutritive esenţiale,precum şi vitamine de care organismul are nevoie pentru reducerea crampelor.

 Înmoaie picioarele în apă caldă  

Masează picioarele sau înmoaie-le în apă caldă,care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine din muşchii picioarelor. Acest lucru va ajuta la reducerea eficientă a crampelor.

Sursă+credit foto:boldsky.com