Cum să-ţi întăreşti sistemul imunitar înainte de a pleca în vacanţă!

1 72544 original jpg jpeg

Stilul de viaţa şi diferenţele de temperatură duc la scăderea imunităţii, organismul devenind mai slab şi predispus la infecţii şi alte boli cronice. Dar prin menţinerea unui echilibru în alimentaţie poţi să ţii la distanţă toate afecţiunile specifice sezonului rece, şi să te bucuri de Sărbători.

Nimeni nu vrea ca în perioada cea mai importantă din an să se îmbolnăvească. Acesta este motivul pentru care este esenţial să avem grijă de sistemul imunitar şi să-l menţinem într-o formă care să fie cababilă să lupte împotriva infecţiilor. Chiar dacă nu este un lucru complicat,de multe ori ne îmbolnăvim fără ca măcar să ne dăm seama cum şi de unde.

Iată câteva obiceiuri sănătoase care reduc riscul de boală şi menţin sistemul imunitar puternic:Mănâncă alimente bogate în vitamine şi minerale

Cele mai bune modalităţi prin care menţii imunitatea puternică şi funcţionarea normală a sistemului sunt:dieta echilibrată şi practicarea de exerciţii fizice. În alimentaţie trebuie incluse mai multe fructe şi legume,care sunt o sursă de elemente nutritive,de care organismul are nevoie.

Citeşte şi:Cât de bună este vitamina C în tratarea răcelii?

Exerciţii fizice în mod regulat

Practicarea de exerciţii fizice şi alimentaţia sănătoasă sunt doi factori importanţi în menţinerea sistemului imunitar puternic. Pentru că,persoanele care au un stil de viaţă sedentar se confruntă foarte des cu răcealăşi alte infecţii.

Dormi suficient

Atunci când eşti foarte obosită,singurul lucru pe care ţi-l doreşti este să te întinzi pe pat şi să dormi. Unei persoane îi este recomandat să dormă cel puţin 8 ore pe noapte. Atunci când numărul de ore dormite este tot mai mic,sistemul imunitarîşi pierde din putere.

Citeşte şi:Băutura care tratează răceala şi tusea! Are efect imediat

Spală-te pe mâini cu apă şi săpun

Cel mai bun mod prin care poţi ţine la distanţă bolile este prin spălarea pe mâini cu apă şi săpun. Este necesar ca de fiecare dată când faci ceva să te speli pe mâini cu multă apă şi mult săpun,care poate fi antibacterian.Recente

ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură foto  Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg