Cum te îmbraci în rochii business la 20 ani

Douăzeci de ani este vârstă la care se dezvoltă primele semne ale maturității, timp în care punem tot mai mult accent asupra dezvoltării profesionale și personale.

image

Doamnele aspiră la un loc de muncă serios, bine plătit, ba chiar în cadrul unor corporații de renume, un procent foarte mare regăsindu-se pe posturi precum: secretară, avocată, recepționeră, consilier financiar, antreprenoare în domenii de înfrumusețare etc.

În timp ce în unele segmente de activitate uniformă este obligatorie, la altele, doamnele au posibilitatea de a se aranja după propriul plac. Dar asta nu înseamnă că prezența la locul de muncă într-o ținută indecentă va fi admisă, stilul fiind necesar a fi unul cât se poate de serios, prezentabil, ce conferă încredere și respect, dar care nu lasă la vedere mai mult decât este cu adevărat necesar. 

Rochiile business se încadrează perfect la această categorie, dar tinerele domnișoare pot avea impresia că sunt mult prea serioase și neadecvate vârstei lor. Iată câteva ponturi despre cum să-ți alegi o rochie damă business care să îmbrace formele într-un mod excepțional și în care să te simți confortabilă și încrezătoare, chiar și la 20 ani.

image

Alege-ți o rochie adecvată formei corporale

Modele de rochii business sunt foarte variate, în special în mediul online unde găseșți zeci de opțiuni la cel mai bun raport calitate-preț. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci e să alegi o rochie după conformația corpului tău ceea ce înseamnă că, de exemplu, poți miza pe un model al cărui lungime nu depășește linia genunchilor și care prezintă un decolteu discret. Deopotrivă, dacă nu eșți încrezătoare în formă picioarelor tale, a umerilor sau referitoare la forme și greutate, o rochie midi, o rochie business cu mânecă scurtă sau 3/4 se va putea potrivi de minune.

Accesorizează-ți ținuta după bunul plac

Eșți iubitoare de accesorii? Într-adevăr, ele au capacitatea de a scoate din anonimat o rochie simplă și/sau serioasă și să-i confere acel aer office și tineresc în același timp. Poți opta pentru un ceas sau o brățară fină, alături de o pereche discretă de cercei și un colier, alături de o pereche de pantofi, botine sau sandale cu platforma. Alege lucrurile în care te simți cel mai bine și evita să-ți încarci ținută de ansamblu cu accesorii grele, complexe sau încălțăminte incomodă.

image

Coafura - unul dintre cele mai importante accesorii ale doamnelor și domnișoarelor office

Femeile care lucrează la birou au obiceiul de a-și prinde părul în coc sau în astfel de coafuri, ceea ce redă din nou impresia de mai multă seriozitate. Totuși, o astfel de coafură nu se potrivește oricui și poate ajunge să-ți pună pe chip, din punct de vedere estetic, câțiva ani suplimentar. 

Lasă câteva șuvițe de păr libere sau apelează la părul drept, fie la cel ondulat, desprins, mai ales atunci când consideri că ai o rochie office care lasă prea mult umerii sau decolteul la vedere. 

image

Alege rochii calitative

În meseria aleasă, cel mai probabil vei avea parte de clienți de vază, respectabili, care-și vor dori la rândul lor servicii premium, tu fiind drept o verigă al întregii experiențe în relația cu firma. Ca prin urmare, rochia aleasă trebuie să fie una impecabilă. Ca prin urmare, îți sugerăm să alegi doar materiale de calitate, rochii cu finisaje și cusături perfecte, în care să fii încrezătoare și comodă și pe care să le porți zeci de ani de acum încolo.