Cum ţii sub control colesterolul mărit

1 65773 original jpg jpeg

Potrivit unui studiu recent, trei sferturi de oameni care suferă un atac de cord au nivelul colesterolului crescut. Cercetarea arată că medicamentele care sunt prescrise pentru scăderea colesterolului pot avea efecte secundare neplăcute, inclusiv dureri musculare, creşterea ţesutului adipos abdominal şi apariţia diabetului zaharat.

Pentru a nu te confrunta cu acestea,este bine să ţii sub control colesterolulmărit. Iată cum!

Adoptă un regim alimentar sănătos

Evită pe cât posibil alimentele procesate şi include în dietă produse organice,precum şi cele de origine animală. Mai mult,stai departe de produsele industrializate,deoarece nu conţin substanţe nutritive,ci doar chimicale care-ţi pot face rău.

Elimină zahărul şi carbohidraţii

Pentru că nu sunt bune pentru organism şi deoarece cresc nivelul trigliceridelor şi a colesterolului rău (LDL),este indicat să nu consumi zahăr şi carbohidraţi.

Evită grăsimile artificiale şi nu le neglija pe cele bune pentru sănătate

Întrucât grăsimile artificiale pot determina creşterea colesterolului rău în organism,este recomandat evitarea acestora. În schimb,consumă cât mai multe grăsimi bune,care se găsesc în peşte,seminţe de floarea soarelui,lapte de soia,nuci,uleiuri,brânză tofu.

Stai departe de produsele care spun că nu au grăsimi

Dacă pe eticheta unui produs scrie că acel aliment are puţine grăsimi ori că nu are grăsimi deloc,lasă-l pe raft,întrucât este posibil ca acesta să fie procesat şi să aibă multe zaharuri,care pot creşte colesterolul rău.

Include în dietă alimente fermentate şi nuci

Murăturile sunt indicate în scăderea colesterolului rău,întrucât protejează arterele de inflamaţii. Pe lângă faptul că sunt delicioase,nucile,cât şi măslinele sunt considerate că au proprietatea de a opri colesterolul rău (LDL) de a deteriora pereţii arterelor.

Pune stop viciilor

Dacă fumezi ori obişnuieşti să consumi alcool,ar fi bine să renunţi la aceste vicii,pentru că nu fac altceva decât să crească riscul îmbolnăvirii inimii. Consumul unui pahar mic de vin roşu la cină,o dată la două zile,nu face rău. În schimb,dacă ţi-ai făcut un obicei din a bea zi de zi,rişti să-ţi pui sănătatea în pericol.

Ai grijă de sănătatea dinţilor

Igiena orală precară creşte instabilitatea în arterele coronare,care,la rândul lor,favorizează apariţia unui atac de cord.