De ce a făcut Andreea Bălan stop cardio-respirator şi care sunt riscurile operaţiei de cezariană

1 85293 original jpg jpeg

Situaţia critică cu care s-a confruntat Andreea Bălan în timpul naşterii a pus multe românce pe gânduri. De ce a făcut Andreea Bălan stop cardio-respirator la 34 de ani, ce riscuri presupune operaţia de cezariană şi când este indicată. 

Andreea Bălan aştepta cu nerăbdare să îşi strângă cea de-a doua fetiţă la piept, Clara Maria, cum declara chiar şi ea pe patul de spital, cu câteva ore înainte de a intra în sala de operaţii. Doar că naşterea a fost una cu probleme, care a adus-o în pragul morţii. 

Cântăreaţa a suferit un stop cardio-respirator în timpul operaţiei de cezariană. Medicii au dus o luptă contracronometru pentru a o stabiliza. Din fericire, atât artista, cât şi fetiţa sunt acum în stare stabilă. 

Vestea că Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator în timpul naşterii a pus multe viitoare mămici pe gânduri. 

Medicii de la spitalul unde a fost internată Andreea Bălan a explicat ce s-a întâmplat în timpul intervenţiei chirurgicale, precizând că stopul cardio-respirator în timpul unei operaţii de cezariană este un caz extrem de rar. Acesta se întâmplă la 1 din 12.000 de femei. 

"Artista Andreea Bălan a trecut printr-o intervenţie chirurgicală cezariană, în timpul căreia a suferit o complicaţie critică/majoră ce nu putea fi prevăzută la consultaţiile sau prin investigaţiile anterioare, dar care a fost gestionată cu succes de echipa medicală. Ca şi în cazul tuturor pacienţilor Sanador, spitalul nostru respectă dreptul lor la viaţa privată, astfel că niciun detaliu medical nu va fi oferit opiniei publice fără acordul familiei”, au explicat reprezentanţii spitalului Sanador despre situatia Andreei Balan.

image

Ce riscuri presupune operaţia de cezariană

Multe femei aleg cezariana fie că fug de dureri, altele pentru că au condiţii medicale care nu le permit să aducă un copil pe lume pe cale naturală. Numărul celor care optează pentru această modalitate a crescut în ultimii ani. Părerile sunt pro şi contra. 

Deşi riscurile operaţiei de cezariană sunt mici şi rare, fiind considerată o intervenţie chirurgicală sigură, există şi complicaţii. După operaţie, mama poate avea vărsături, cefalee sau infecţii ale inciziei. Alte riscuri sunt: traume ale copilului în timpul naşterii, imaturitate pulmonară a bebeluşului, iar în cazuri foarte rare, moarte maternă, potrivit csid.ro. Multe dintre complicaţii pot apărea din cauza anesteziei, susţin specialiştii.

În schimb, la naşterea vaginală, recuperarea mamei e mult mai uşoară, mai rapidă şi mai puţin dureroasă. La doar câteva ore după naştere, îşi poate alăpta pruncul şi se poate da jos din pat. Prin lipsa unei incizii la nivelul abdomenului şi uterului, riscul de infecţii şi sângerări nu există. 

Citeşte şi: Andreea Bălan s-a îngrăşat mult la a doua sarcină. Câte kg are

Cezariana e recomandată în cazul existenţei anumitor probleme de sănătate, atât pentru a proteja viaţa mamei, cât şi pentru a aduce pe lume un copil sănătos.

Potrivit dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu specializare în infertilitate, situaţiile ce impun operaţia de cezariană sunt:

- desprinderea placentei de peretele uterin, fapt ce împiedică oxigenarea fătului

- ruptura uterină

- poziţia nefirească a fătului în uter sau, chiar dacă e într-o poziţie firească, nu mai coboară, iar travaliul s-a oprit

- mai mulţi fetuşi

- malformaţii congenitale ale viitoarei mame

- boli cronice, precum afecţiuni ale inimii şi plămânilor, diabet, preeclampsie şi eclampsie, hipertensiune arterială, miopie extremă

- placentă praevia, situată prea jos în uter - aceasta poate bloca ieşirea fătului

- infecţii ce se pot transmite de la mamă la făt în cazul unei naşteri vaginale, precum herpes simplex, HIV, streptococul B, hepatită B

- suferinţă şi anomalii fetale precum lipsa de oxigen, sindrom Down, defecte congenitale, prolaps de cordon ombilical, greutatea mare a fătului

- vârsta mai avansată a mamei. 

Cum arată Andreea Bălan după stopul cardio-respirator. Prima imagine cu fetiţa

Andreea Bălan se simte bine după stopul cardio-respirator suferit luni, în timpul operaţiei de cezariană. Vestea bună e că artista se simte bine, arată bine şi zâmbeşte impecabil. Cum arata Andreea Bălan după stopul cardio-respirator. Prima imagine cu Clara Maria e divină.

"Dragii mei, abia astazi mi-am luat fetita, Clara Maria in brate, dupa 2 zile de lupta ca sa traiesc. Va multumesc din suflet tuturor pentru mesajele frumoase, le-am citit pe toate!", este mesajul postat de ea pe Facebook. 

Sursă: click.ro, csid.ro