Dureri pe care nu trebuie să le tratezi acasă

tipa durere mana fotolia 6950704 subscription l jpeg

Cel mai adesea, atunci când simţim chiar şi cea mai mică durere fizică apelăm la analgezice fără a sta mult pe gânduri. Medicii avertizează că nu toate suferinţele fizice pot fi tratate acasă şi că doar doctorul îţi poate da un tratament potrivit afecţiunii de care suferi.

Iată care sunt tipurile de durere pe care nu ar trebui să încerci să le tratezi acasă!

1. Durerea însoţită de febră,oboseală şi articulaţii umflate pot indică artrita reumatoidă,care este o boală cronică,care poate duce la articulaţii deformate şi dureroase. Doar medicul poate pune un diagnostic,de aceea,dacă te confrunţi cu aceste neplăceri nu mai amâna vizita la doctor.

2. Durereaîn braţul stâng,însoţită de senzaţia de încordare şi disconfort în piept şi în partea de sus a spatelui ar putea indica angina pectorală,un simptom al reducerii fluxului sangvin la nivelul inimii,ca în boala coronariană.

3. Durere şi crampe în muşchii de la extremităţi atunci când stai pe loc,împreună cu paloare/ modificări de culoare şi reducerea temperaturii pielii de deasupra zonei dureroase,este caracteristică insuficienţei arteriale sau a unui blocaj în aprovizionarea cu sânge a unui organ.

4. Durerea acută sau cronică de spate,însoţită de amorţeli,furnicături sau slăbiciune la nivelul membrelor sunt simptome caracteristice multor afecţiuni. De aceea,mergi la medic pentru un diagnostic corect.

5. Durerile severe care au loc oriunde în organism şi care se agravează pe timp de noapte şi care sunt însoţite de anemie,fracturi inexplicabile,infecţii frecvente şi oboseală ar putea indica prezenţa canceruui osos.