Durerile abdominale pot ascunde boli?

1 72685 original jpg jpeg

Durerile abdominale uşoare înainte de menstruaţie pot fi considerate normale, dar când sunt de nesuportat pot deveni un motiv de îngrijorare. Acestea pot ascunde anumite probleme de sănătate. Şi atunci când durerea persistă mai mult timp, este important să mergi la un medic.

Există mai multe boli grave care provoacă dureri abdominale inferioare,la care femeile nici nu s-ar fi gândit niciodată.Durerea variază de la uşoară până la severă şi,uneori,poate fi de nesuporat încât aceasta afectează ciclul menstrual. Tot ce-ţi vei dori va fi să stai întinsă în pat,nefiind capabilă să faci activităţile zilnice.

Citeşte şi:Cum să-ţi întăreşti sistemul imunitar înainte de a pleca în vacanţă!

În acest caz,să fie dat un diagnostic şi urmat un tratament este esenţial. Pentru că,dacă sunt lăsate netratate,aceste dureri duc la dezvoltarea de boli grave. Alege să faci o schimbare în stilul de viaţă şi alimentaţie pentru a ţine la distanţă durerile abdominale.

Iată care sunt bolile pe care le pot ascunde durerile abdominale: Pietre la rinichi

Atunci când o femeie dezvoltă pietre la rinichi,care se deplasează spre uretră,acestea provoacă dureri abdominale.

Infecţii ale tratactului urinar

Infecţiile tractului urinar sunt produse de o bacterie. Acesta este simptomul comun al durerilor abdominale.

Endometrita

Endometrita este o afecţiune care se caracterizează printr-o inflamaţie a endometrului,provocată de o infecţie. Aceasta este una dintre principalele cauze ale durerilor abdominale.

Citeşte şi:5 simptome care indică insuficienţă renală

Durerea pre-menstruală

Durerile abdominale pot fi un semn pre-menstrual ale ciclului. Acestea pot apărea cu două sau trei zile înainte de menstraţie.

Fibronul

Durerile abdominale pot fi,de asemenea,cauzate de fibroame,care sunt creşteri tumorale prezente în uter şi care provocă durerea în timpul ciclului menstrual.

Chistul ovarian

Când o femeiedezvoltă o tumoră în ovar,care este cunoscută sub numele de chist ovarian,se confruntă cu dureri abdominale.

  

Apendicita

Dacă durerile abdominale puternice persistă,atunci pot ascunde inflamarea apendicelui.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com