Durerile menstruale - când ştii că sunt anormale şi trebuie să mergi de urgenţă la medic

1 dureri menstruale jpg jpeg

Durerile menstruale reprezintă un subiect extrem de sensibil pentru multe femei, însă trebuie să ştii când sunt periculoase şi trebuie să mergi la medic.

Fiecare femeie se confruntă, mai devreme sau mai târziu, cu dureri menstruale, însă este important să ştii cum să le diminuezi şi când ar trebui să iei măsuri. 

Află dacă durerile tale menstruale sunt anormale sau nu răspunânzându-ţi cu sinceritate la întrebările de mai jos: 

Conform experţilor, durata crampelor menstruale diferă de la o femeie la alta, lucru care este de la sine înţeles. Însă, un lucru pe care ar trebui să îl ai în vedere este faptul că în prima sau a doua zi, aceste dureri pot fi mult mai intense. În următoarele zile, durerile ar trebui să nu mai fie atât de intense, iar în cazul în care continuă să fie tot aşa, ar trebui să iei câteva pastile antiinflamatoare.

Foarte multe femei sunt în situaţia în care, atunci când au dureri menstruale extrem de puternice, nu îşi pot duce la bun sfârşit ceea ce au de făcut. Dacă ai dureri şi totuşi îţi poţi desfăşura în voie activităţile, atunci acestea sunt normale. Însă, dacă ele sunt foarte intense şi te fac să rămâi la pat, atunci ar trebui să discuţi cu un medic ginecolog.

Un semn la care ar trebui să fii atentă sunt sângerările. Ele îţi indică dacă durerile menstruale sunt obişnuite sau nu. De cele mai multe ori, sângerările abundente sunt asociate cu durerile menstruale severe, iar atunci poate fi vorba de endometrioză, care este o afecţiune manifestată prin sângerări abundente, potrivit

Un alt semn pe care ar trebui să îl conştientizezi este faptul că te poţi confrunta şi cu un fibrom uterin, dacă observi că durerile pe care le ai sunt severe. Mai exact, fibromul uterin este o tumoare benignă la nivelul uterului. În unele cazuri, fibroamele uterine se pot mări atât de mult încât simţi nevoia în mod constant de a urina.

Durerile menstruale diferă de la femeie la femeie. Orice durere pe care o ai şi care persistă pe toata perioada ciclului menstrual ar trebui să îţi indice faptul că durerile nu sunt normale. În acelaşi timp, foarte multe femei se confruntă cu aceste dureri şi în timpul actului sexual sau au parte de sângerări neobişnuite. Indicat ar fi ca, din momentul în care observi că durerile persistă mai mult de două zile, să îţi consulţi de îndată medicul.Recente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg