Fructul care combate cancerul de colon

1 67045 original jpg jpeg

Studii recente au descoperit că anumiţi compuşi naturali, cum sunt oligozaharidele, distrug până la 46% din celulelor cancerului de colon, spre deosebire de chimioterapie. Şi, faţă de medicamentele toxice care se utilizează în tratarea acestei afecţiuni, oligozaharidele sunt compuşi naturali, care nu au efecte secundare.

Cancerul de colon este o afecţiune care îmbolnăveşte atât femei,cât şi bărbaţi în întreaga lume. Tratamentul utilizat în distrugerea celulelor canceroase folosite în acet tip de afecţiune a cunoscut un succes limitat de-a lungul timpului,întrucât are numeroase efecte secundare,cum sunt spasmul coronarian,anemie şi imunosupresie.

Compuşii din mere,distrug celulele canceroase

Cercetătorii chinezi de la Universitaea Xi’an au descoperit că,cu cât cantitatea oligozaharidelor din măr este mai mare,cu atât mai bune sunt rezultatele împotriva celulelor canceroase de la nivelul colonului. În plus,specialiştii au constatat că oligozaharidele din mere au proprietatea de a opri creşterea de noi celule canceroase.

Citeşte şi:

Nucile protejează împotriva unui tip de cancer

Probleme de sănătate care anunţă cancerul

Compuşii naturali care se găsesc în mere,pe lângă faptul că distrug celulele canceroase,ajută la păstrearea florei intestinale sănătoase,ţin sub control glicemia şi întăresc sistemul imunitar. Oligozaharidele se întâlnesc atât în fructe,legume şi alge,precum şi în miere şi lapte. Pentru a te bucura de beneficiile acestor alimente,trebuie să le consumi crude.

În plus,sucul de mere care se găseşte în comerţ conţine doar 10 % din antioxidanţi,comparativ cu mere crude. Ca de obicei,consumul de măr crud şi proaspăt este mult mai sănătoas decât să mănânci versiunea prelucrată.

Merele ţin la distanţă multe afecţiuni

Aceste fructe conţin numeroase vitamine,minerale şi enzime. În plus,datorită conţinutului de acid malic oferă organismului energia de care are nevoie. Acest compus este important pentru persoanele care suferă de fibromialgie sau de sindromul oboselii cronice.