Fructul care curăţă arterele

1 69427 original jpg jpeg

Rodia este fructul cu puternice capacităţi antioxidante, cu multe vitamine şi beneficii pentru organism. Este considerată un medicament deoarece reduce riscul de infarct miocardic, îmbunătăţeşte fluxul sanguin la nivelul inimii şi menţine arterele sănătoase.

Din rodie sunt utilizate seminţele,florile,coaja,iar sucul este recomandat pentru a reduce hipertensiunea arterială,ceea ce permite un acces facil la proprietăţile sale. Este bogată în vitamina A,C precum şi vitamina B 5,E,fenoli naturali,potasiu şi acid folic. În plus,are un nivel ridicat de antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi şi a îmbătrânirii celulelor.

Rodia şi arterele:

Un studiu recent a arătat că rodia poate preveni şi chiar inversa principala cauză a decesului,care este infactul miocardic şi care se manifestă prin ridigizarea arterelor coronare din cauza acumulării de grăsimi,şi este o afecţiune cunoscută sub numele de arterioscleroză.Acesta poate fi cauzată de hipertensiune,stresul oxidativ,şi mai ales de colesterolul crescut. Rodia este cea care se luptă în mod direct cu aceste trei dezechilibre. Totodată,s-a dovedit că sucul de rodie reduce arterioscleroza.

  

Iată ce alte proprietăţi are rodia:

-Reduce dezvoltarea cataractei;

-Îmbunătăţeşte diabetul;

-Are proprietăţi antiinflamatorii;

-Întăreşte oasele şi muşchii;

-Reduce nivelul de stres;

-Reduce nivelul colesterolului rău;

-Scade hipertensiunea arterială;

-Previne diferite tipuri de cancer;

-Previne acumularea de grăsimi pe abdomen;

-Previne deteriorarea cartilajelor;

-Are proprietăţi astringente care previn diareea;

-Elimină paraziţii intestinali;

-Reduce placa dentară;

-Are efecte antibacteriene (în India este folosită partea amară ca ingredient natural în pasta de dinţi);

-Protejează pielea de razele ultraviolete.

Rodia poate fi mâncată la fel ca celelalte fructe,înainte de masă. Dacă n-o poţi mânca din cauza seminţelor,taie-o pe jumătate şi scoate conţinutul cu o lingură. În plus,poate fi tăiată în sferturi pentru a îndepărta seminţele mai uşor.

   

Sucul de rodie

Putem face suc cu seminţe. Chiar dacă îl cumperi,sau îl faci tu,încearcă să eviţi zahărul rafinat. În schimb,poate fi îndulcit cu miere sau ştevie. Sucul lasă un sentiment de pişcat pe limbă,datorită tananţilor,care au proprietăţi astringente. În plus,poate fi amestecat cu suc de mere,portocale sau ghimbir,pentru a ne bucura de mai multe proprietăţi.