Glicemia crescută, asociată cu o afecţiune periculoasă
Cercetătorii americani au descoperit că un nivel ridicat al glicemiei creşte riscul apariţiei unei afecţiuni periculoase.
În urma unei cercetări efectuate recent,specialiştii au ajuns la concluzia că persoanele care au glicemia mărită au un risc cu 15% mai mare să sufere de cancer endometrial,de colon,de sân,de stomac sau de ficat.Cercetătorii atrag atenţia că şi non-diabeticii care au cantităţi mari de zahăr în sânge pot ajunge să sufere de diverse tipuri de cancer.
Citeşte şi:
Află de ce zahărul este mai periculos decât sarea!
De ce apare dependenţa de zahăr şi cum ne afectează
Celulele canceroase folosesc ca principală sursă de energie zahărul pe care îl asimilează organismul din diverse alimente pe care le consumăm zi de zi.
În plus,un nivel crescut al zahărului în sânge blochează activitatea genelor care au rolul de a inhiva dezvoltarea tumorilor canceroase.
Totodată,odată ce zahărul se găseşte în cantităţi mari în corp,acesta se ataşează de proteine şi de grăsimi. Astfel,se formează un anumit tip de molecule care sunt considerate a fi carcinogene.
Nu în ultimul rând,corpul este forţat să producă mai multă insulină când nivelul glicemiei este ridicat,iar din această cauză celulele canceroase cresc şi se înmulţesc mai repede.
-Supraponderabiltiatea şi obezitatea;
-Sedentarismul;
-Consumul de alimente şi băuturi care conţin zaharuri în cantităţi mari;
-Probleme medicale precum atac cerebral şi infarct;
-Infecţii cronice precum pneumonie şi infecţii urinare;
-Dureri cronice;