Infertilitatea poate fi tratată

1 53507 original jpg jpeg

Din ce în ce mai multe femei din România întâmpină dificultăţi în a avea un copil. Stresul, poluarea şi problemele de sănătate netratate sunt cele care duc la infertilitate. Însă cele care-şi doresc să fie mame au acum o şansă în plus!

Clinica Gynera,una dintre cele mai performante clinici de fertilitate din Europa,lansează campania de sprijin şi sensibilizare „Infertilitatea doare”,care constă în acţiuni de informare,dar şi de susţinere medicală, emoţională şi financiară acordată cuplurilor cu probleme de fertilitate. Începând cu această lună,specialiştii clinicii vor furniza regulat pe pagina web a clinicii şi în media informaţii utile legate de stilul de viaţă,riscuri,mituri despre fertilitate,sfaturi practice. Mai mult în fiecare zi de vineri cuplurile au o reducere de 50% la testele de fertilitatepentru femei şi bărbaţi.

Începând cu 1 Iulie 2014,clinica va da startul programului  EmbryOne,program permanent de sprijin  financiar pentru cuplurile care nu îşi pot permite fertilizarea în vitro. În fiecare an,clinica va acoperi 1200 de euro din costul procedurii FIV pentru un număr de 50 de cupluri cu dosare acceptate (evaluare efectuată în clinică şi dovada venitului familial redus). Bugetul pentru acest program ar putea creşte în viitorul apropiat,pentru ca tot mai multe cupluri să poată fi ajutate. Criteriile de selecţie şi alte detalii vor putea fi găsite pe pagina de internet a clinicii.

„În ultimii ani a crescut îngrijorător numărul femeilor tinere cu rezervă scăzută de celule reproductive şi îmbătrânire prematură a ovarelor înainte de 35 de ani. Am pornit aceasta campanie de educare deoarece prea multe cupluri nu cunosc riscurile şi consecinţele stilului de viaţă asupra fertilităţii şi ni se adresează târziu,când şansele lor de succes sunt aproape imposibile. Dorim să avertizăm publicul că poate exista o diferenţă între vârsta cronologică şi vârsta reproductivă,dar şi că există metode de prezervare a fertilităţii” susţine dr. Laura Dracea,Medic primar Obstetrica şi Lector la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila.

Citeşte şi:

Acupunctura poate trata infertilitatea

5 cauze care duc la infertilitateRecente

shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește sursa  Shutterstock jpg
casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg