Lipsa unei vitamine din corp cauzează cancer

vitamina jpeg

Avem nevoie de vitamine şi de substanţe nutritive pentru a fi sănătoase. Specialiştii au ajuns la concluzia că există o vitamină care ne apără de cancer şi de multe alte boli.

Cercetătorii spun că există aproximativ 30.000 de gene în corpul nostru şi că vitamina D poate influenţa aproximativ 3.000 dintre ele. Acesta este unul dintre motivele pentru care aceasta are un impact pozitiv asupra multor afecţiuni,de la cancer până la autism şi boli de inimă. Singura problemă este că vitamina D lipseşte din organismul multora dintre noi.

Ţine la distanţă cancerul

Legătura dintre vitamina D şi anumite tipuri de cancer a fost testată şi confirmată în analizarea a peste 200 de studii epidemiologice. Optimizarea nivelului de vitamina D ar putea ajuta la prevenţia a cel puţin 16 tipuri diferite de cancer,inclusiv pancreatic,pulmonar,ovarian,de prostată şi de piele.

Potrivit unui studiu realizat de Dr. William Grant,om de ştiinţă,aproximativ 30% dintre decesele cauzate de cancer-care se ridică la două milioane în întreaga lume şi 200.000 în Statele Unite ale Americii-ar putea fi prevenite în fiecare an dacă am avea în organism suficientă vitamina D.

Citeşte şi:

Reţeta miraculoasă care te apără de cancer

Factori care te îmbolnăvesc de cancer

Te scapă de gripă

Pe lângă faptul că ţine la distanţă una dintre cele mai necruţătoare afecţiuni,vitamina D înlătură răceala şi gripa,atacând bacteriile şi viruşii. Persoanele care includ în alimentaţia zilnică fructe bogate în vitamina D sunt ferite de răceală.

De unde obţii vitamina D

Soarele este sursa ideală de a obţine vitamina D,dar asta nu înseamnă că trebuie să stai la soare fără cremă de protecţie,pentru că expunerea repetată şi îndelungată favorizează apariţia cancerului.

Pentru a optimiza nivelul de vitamina D şi pentru a obţine un bronz sănătos,este important ca în primele zile în care îţi expui pielea să limitezi expunerea la soare. Cu cât pielea devine mai bronzată,poţi sta la soare 30 de minute în plus.

Nivelurile ideale de vitamina D în organism:

Isuficient:<50 ng/ml

Optim:  50-70 ng/ml

Te protejează de cancer:70-100 ng/ml

Exces:>100 ng/ml