Mănâncă sfeclă roşie dacă nu vrei să te mai îmbolnăveşti iarna

simeon stalpnicul png

Sfecla roşie este considerată una dintre cele mai sănătoase legume încă din cele mai vechi timpuri. De asemenea, este cunoscută pentru ajutorul pe care-l oferă în tratarea diverselor probleme de sănătate.

Sfecla roşie este o sursă de vitamine şi minerale,cum sunt zincul,magneziul,flavonoidele,betaina,sodiu,calciu şi nitraţi naturali. În plus,este singura legumă care ajută la scăderea temperaturii corpului. Totodată,sfecla roşie ajută la îmbunătăţirea funcţiei organelor,are proprietăţi hipoalergenice şi curăţă vezica biliară şi rinichii.Alte beneficii de sănătate sunt:tratează în mod eficient diabetul zaharat,întăreşte sistemul imunitar,insomnia,anemia,hipertensiunea arterială şi tulburările tiroidiene. Mai mult,se spune că sfecla conţine o fibră unică care tratează cancerul de colon,plus că această legumă conţine agenţi antioxidanţi şi antiinflamatorii.

Citeşte şi despre:Sfecla roşie previne chistul ovarian

Iată care sunt principalele beneficii de care te bucuri dacă mănânci sfeclă roşie: Îmbunătăţeşte fluxul sanguin

Sfecla roşie este bogată în nitraţi care se transformă în nitriţi cu ajutorul bacteriilor din gură. Acest lucru duce la creşterea fluxului sanguin către creier.

Detoxifică ficatul

Betaina prezentă în sfecla roşie ajută la îmbunătăţirea funcţiei ficatului. Acesta este unul dintre cele mai importante beneficii.

Ajută la reducerea simptomelor menopauzei şi ale menstruaţiei

Sfecla roşie conţine mineralul fier,care ajută la formarea de noi celule roşii în organism. Acest lucru ajută la calmarea durerilor menstruale şi reducerea simptomelor menopauzei.

Reduce hipertensiunea arterială

Această legumă conţine nitraţi despre care se spune că ajută la reducerea tensiunii arteriale. Bea două pahare cu suc de sfeclă roşieîn fiecare zi.

Tratează inflamaţiile din corp

Pentru că este bogată în antioxidanţi,sfecla roşie ajută la stimularea sistemului imunitar şi combate astfel inflamaţiile din organism.

 Citeşte şi:Vrei să slăbeşti? Bea suc de sfecla cu miere

Tratează anemia şi carenţa de fier    

Un alt beneficiu sănătos şi foarte important pe care-l are sfecla este că ajută la tratarea anemiei. Acest lucru este posibil pentru că sfecla roşie conţine fier,mineral care ajută la regenerarea celulelor roşii,prevenind astfel anemia.

Este bună pentru piele

Se ştie că sfecla roşie este un foarte bun remediu antiimbătrânire,deoarece este o sursă de acid folic.

Sursă:www.boldsky.com