Mituri cancerul de sân. 4 lucruri de care să nu te laşi păcălită

1 73652 original jpg jpeg

Mituri cancerul de sân. Dacă ai aflat recent că ai un nodul la sân, posibil cancerigen, îţi doreşti să afli cât mai multe informaţii legate de această problemă de sănătate. Însă, e bine să ştii că există multe concepţii greşite despre cancerul mamar. Iată care sunt acestea!

1. Mituri cancerul de sân - Faptul că a fost depistat un nodul la sân înseamnă că ai cancer

FALS.Trebuie menţionat că 8 din 10 noduli nu sunt cancerigeni. Dacă simţi la palpare o masă sau un nodul pe care nu l-ai simţit anterior adresează-te doctorului imediat. De frică,multe femei nu îşi fac controalele perioadice,insă lunar trebuie să-ţi autocontrolul mamar,iar dupa o anumită vârstă trebuie să faci periodic un control de specialitate.

2. Mituri cancerul de sân - Cancerul mamar afectează numai femeile după o anumită vârstă

Este adevărat că odată cu înaintarea în vârstă,riscul

creşte,însă poate fi depistat la orice vârstă. Până la vârsta de 39 de ani,una din 231 de femei poate fi diagnosticată cu cancer mamar;între 40-59 de ani  această medie scade la una din 25 de femei;iar între 60-79 de ani,una din 15 femei poate avea cancer mamar.

Citeşte şi:

Lipsa somnului,factor de risc pentru formele agresive de cancer mamar

Fumatul creşte riscul de cancer la sân

3. Mituri cancerul de sân - Utilizarea de antiperspirant creşte riscul de cancer mamar

Nu există nicio descoperire care să facă dovada că utilizarea acestor produse provoca sau creşte riscul apariţiei cancerului mamar

4. Mituri cancerul de sân - Radioterapia creşte riscul recidivării cancerului mamar

Tratamentul cu radioterapie are ca scop reducerea riscului de reapariţiei a cancerului mamar la acelaşi sân. De asemenea,aplicarea tratamentului de radioterapia nu provoacă apariţia cancerului la celălalt sân. Aplicare acestui tratament în zona bolnavă nu dăunează altor celule din restul corpului.