Moduri în care sarea îţi afectează organismul

1 66221 original jpg jpeg

Nelipsită din bucătărie, sarea este un constituent natural al apei de mare. Deşi este necesar să se consume sare în cantităţi adecvate, un volum prea mare poate provoca un dezechilibru grav în organism, favorizând apariţia unor afecţiuni.

Iată cum excesul de sare îţi poate afecta organismul!

Creier

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Canada arată că o dietă bogată în sodiu creşte riscul de declin cognitiv. Aceştia au descoperit că un aport mare de sodiu poate afecta funcţia cognitivă la adulţii sedentari.

Rinichi

Sodiul ajută la echilibrarea lichidelor din organism. Excesul de sodiu în dietă poate afecta funcţionarea optimă a rinichilor. Rezultatul? Este eliminată mai puţină apă din organism. Acest lucru poate cauza hipertensiune arterială,boli de rinichisau poate agrava afecţiunile renale la cei care suferă de acestea. Un nivel ridicat de sodiu favorizează apariţia pietrelor renale (pietre la rinichi).

Oase

Unii oamenii de ştiinţă cred că excesul de calciu eliminat în urină creşte riscul de subţiere a oaselor. Pierderea calciului pe o perioadă lungă de timp este asociată cu osteoporoza,mai ales la femeile care se află la menopauză.

Inimă

Excesul de sareîn alimentaţie poate provoca hipertensiune arterială. Aceasta poate duce la multe afecţiuni grave de sănătate,cum sunt insuficienţa cardiacă şi accidentul vascular cerebral. Deşi tensiunea arterială creşte odată cu vârsta,scăderea aportului de sare poate preveni situaţiile în care tensiunea arterială creşte excesiv.

Piele

Specialiştii avertizează că excesul de sare poate duce la formarea edemelor. Această afecţiune se caracterizează prin umflarea braţelor,a mâinilor,a picioarelor,a gleznelor şi a picioarelor. Retenţia de lichide favorizează apariţia edemelor.

Stomac

Într-un studiu efectuat şi publicat în 1996 în „Jurnalul de Epidemiologie“,oamenii de ştiinţă au constatat că deceselor provocate de cancerul de stomac,atât la bărbaţi,cât şi la femei,a fost strâns legat de consumul de sare. Excesul de sare este asociat şi cu ulcerul gastric.Recente

ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte  Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate  Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
Mituri despre igiena feminina  Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara  Sfaturi utile  624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti  Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg
Manichiura cu gel jpg
protejarea mediului jpg
Supa crema d e legume  Sursa foto shutterstock 152318729 jpg