Nu ignora aceste simptome. Pot ascunde cancer de stomac!

1 72700 original jpg jpeg

Simptomele cancerului de stomac apar în cazul în care boala cuprinde întregul stomac, dar şi alte organe ale sistemului digestiv. Rata de supravieţuire în stadiu incipient la bolnavii de cancer de stomac este de 90 %, dar, în cazul în care boala ajunge la nivel avansat, atunci rata este de doar 3 %.

Prin urmare,este important ca simptomele cancerului de stomac să nu fie ignorate.Conform unui studiu recent,s-a constatat că dacă anumite simptome ale cancerului la stomac sunt depistate la timp vor ajuta la evitarea consecinţelor majore în viitor.

Iată care sunt principalele simptome ale cancerului de stomac: Indigestia sau arderile stomacale

Există oameni care mănâncă alimente acide în fiecare zi,ceea ce duce la apariţia senzaţiei de ardere stomacală. Dar acesta poate fi şi un simptom al cancerului de stomac.

Disconfort sau dureri abdominale

Dacă te confrunţi în mod repetat cu dureri abdominalesau disconfort nu trebuie să ignori,pentru că este unul dintre cele mai comune simptome care indică faptul că ai putea dezvolta cancer de stomac.

Citeşte şi:Durerile abdominale pot ascunde boli?

Senzaţie de greaţă sau vomă

Este adevărat că anumite alimente îţi pot provoca senzaţie de greaţă. Dar dacă acest lucru se întâmplă de fiecare dacă când mănânci înseamnă că există o problemă,care nu poate fi ignorată.

Diaree sau constipaţie

A devenit un lucru comun ca oamenii să ia anumite medicamente împotriva diareei sau a constipaţiei. Dar,atunci când nu pot fi tratate,acestea pot fi un semn care spune că există o problemă la nivelul stomacului. Pentru a evita agravarea bolii,începe să iei măsuri dacă şi tu te confrunţi cu ele.

Balonarea

După fiecare masă simţi că te-ai balonat? Acesta este unul dintre simptomele cancerului de stomac.

Pierderea poftei de mâncare

Lipsa poftei de mâncare poate ascunde mai multe afecţiuni,dar poate fi şi simptomul cancerului de stomac.

Vezi şi:Dieta psoriazis. Ce alimente trebuie evitate!

Sângerări nazale

Sângerarea în mod repetat poate fi un simptom care indică o boală a stomacului. De aceea,este foarte important să fie luate măsuri de precauţie. De asemenea,dacă voma sau saliva sunt însoţite de sânge nu trebuie să ignori,ci să mergi imediat la medic.

 Oboseală 

Te lupţi cu un sentiment continuu de oboseală sau epuizare? Atunci este cazul să mergi la un medic pentru a vedea care-i cauza. Oboseala inexplicabilă poate fi un simptom al cancerului de stomac.

Sursă:www.boldsky.com