Nu ignora semnele oboselii cronice!

1 72571 original jpg jpeg

Munca în exces te poate face să te simţi obosită şi epuizată. În aceste cazuri, tot ce ai nevoie este odihna. Cu câteva ore de somn în plus oboseala va dispărea la fel de repede precum s-a instalat. Dar ce faci când oboseala persistă, chiar dacă dormi suficient?

Acesta este un simptomal oboselii cronice. Nebăgând în seamă semnele oboselii,sau apelând la analgezice care ne ajută să ne simţim mai bine,lăsăm afecţiunea netratată,aceasta fiind cea mai mare greşeală. Luarea de pastile în mod constant poate duce la o mulţime de efecte secundare,care sunt nocive pentru organism.

Citeşte şi:Cum să detoxifici organismul înainte şi după Sărbători

Pentru a şti să gestionezi oboseala cronică,mai întâi trebuie să ştii care-i cauza şi cum o poţi trata. Luarea tratamentului corect la timpul potrivit este foarte important,deoarece,dacă o laşi netratată,oboseala cronică poate duce la depresie,pierderea în greutate excesivă şi multe alte probleme serioase de sănătate.

Iată care sunt simptomele oboselii cronice: Incapacitatea de a adormi

Atunci când suferi de insomnie nu poţi să dormi. Dacă continui aşa o perioadă mai lungă de timp,atunci s-ar putea să suferi de oboseală cronică.

Incapacitate de concentrare

Nu este doar un semn al oboselii,dar atunci când nu te mai poţi concentra la locul de muncă şi orice lucru oricât de mărunt te distrage,acesta este un semn care spune că suferi de oboseală cronică.

Dureri de cap şi de articulaţii constante

Dacă eşti mult prea obosită şi epuizată fizic şi te confrunţi cu dureride cap sau dureri articulare,atunci poate fi un singur răspuns:oboseală cronică. Şi dacă acestea nu trec chiar dacă iei medicamente,atunci trebuie să mergi la medic.

  

Oboseală şi epuizare chiar şi după odihnă

Atunci când lucrezi sau eşti prinsă într-o anumită activitate mentală,există tendinţa să te simţi obosită şi epuizată,simptome care dispar după ce dormi. Dar,în cazul în care acest lucru nu dispare,este semnul care spune că suferi de oboseală cronică.

Citeşte şi:Te confrunţi cu dureri de stomac? Bea ceai de muşeţel

Anxietate

Dacă ai sentiment de anxietate şi nelinişte în mod constant pentru o perioadă lungă de timp,atunci trebuie să mergi la un medic. Acesta este unul dintre simptomele oboselii cronice.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com