Obiceiuri care-ţi atacă tiroida

1 62720 original jpg jpeg

Te preocupi să mănânci sănătos şi să faci tot ce trebuie pentru a nu te îmbolnăvi, dar, chiar şi aşa, sunt câteva obiceiuri care pot face rău tiroidei.

Tiroida,o glandă mică în formă de fluture situată  în partea antero-laterală a gâtului,controlează metabolismul. Iată ce obiceiuri nesănătoase atacă tiroida!

Bei apă de la robinet

Specialiştii spun că în organismul nostru se găsesc percloraţi. Percloratul este un produs secundar folosit la fabricarea rachetelor şi a combustibilului,airbagurilor şi a focurilor de artificii. Această toxină se poate găsi şi în apă de la robinet şi în unele alimente. Oamenii de ştiinţă au constatat la scară largă expunerea oamenilor la percloraţi,precum şi o conexiune între nivelurile de perclorat şi nivelul hormonilor tiroidieni. Potrivit unui studiu recent,nou-născuţii cu niveluri ridicate ale hormonului de stimulare a tiroidei pot fi afectaţi de cantităţile mici de perclorat care se găsesc în apa de băut a mamei lor.

Consumi soia

S-a dovenit ştiinţific că soia este capabilă să perturbe funcţionarea normală a glandei tiroideprin inhibarea capacitatea organismului de a utiliza iodul.

Mănânci alimente cu pesticide

Potrivit oamenilor de ştiinţă,femeile căsătorite cu bărbaţi care au folosit pesticide în activitatea lor de zi cu zi au un risc mult mai mare de a dezvolta probleme cu glanda tiroidă,spre deosebire de alte femei. Un alt studiu avertizează că aproximativ 60% din pesticidele care se găsesc în alimentele de pe piaţă ar putea afecta producţia de hormoni tiroidieni.

Bei sucuri din sticle de plastic

Materialele plastice pot fi periculoase pentru organism,în special antimoniu,un produs chimic care se extrage din sticlele de plastic. Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit niveluri crescute de antimoniu în băuturile din fructe şi sucurile din sticle de plastic. Ftalaţii,substanţele chimice care se găsesc în unele materiale plastice,s-au dovedit că reduc funcţia tiroidei.

Foloseşti produse antibacteriene

Triclosanul este un produs chimic care se găseşte în săpunurile antibacteriene,loţiunile de corp şi în pasta de dinţi. Există cercetări care arată că triclosanul împiedică tiroida să-şi exercite corect funcţia.