Ochii îţi dezvăluie de ce afecţiuni suferi

1 65358 original jpg jpeg

Numiţi şi „fereastra sufletului“, ochii se numără printre organele care te pot anunţa că nu stai bine cu sănătatea, dacă urmăreşti semnele pe care ţi le dă. Iată cum te avertizează că ai probleme de sănătate!

Fiecare ochi este compus din 3 straturi parţial vizibile,straturile exterioare sunt formate din corneea şi scleră. Irisul este partea colorată a stratului din mijloc şi retina formează o componentă majoră a stratul intern. Ochiisunt conectaţi la creier (lobul optic) printr-o pereche de nervii optici,care transmit mesajele de la ochi la creier.

Specialiştii recomandă un consult oftalmologic de cel puţin două ori pe an. O vizită la oftalmolog implică o serie de teste care evaluează starea de sănătate internă a ochilor. Acestea pot furniza dovezi suplimentare ale unor boli. Există câteva indicii exterioare pe care ochii tăi le pot da cu privire la câteva boli potenţial grave.

Posibile afecţiuni

Vederea cu puncte luminoase– poate fi semnul că suferi de migrenă oculară. Aceasta este o tulburare vizuală,care poate duce la pierderea vederii;

Ochii roşii (pete roşii pe scleră)– te pot anunţa că suferi de hipertensiune arterială şi de tulburări de coagulare;

Puncte negre pe pleoapa inferioară– pot fi semnul unei tumori;

Ochii bulbucaţi cu ţesutul ocular umflat– pot indica probleme cu tiroida;

Pete galbene pe pleoape– dacă observi prezenţa acestor este posibil să ai colesterolul mărit;

Simţi înţepături în ochi şi ai vederea înceţoşată când foloseşti calculatorul-Sindromul privitului la calculator;

Vedere înceţoşată–poate fi un indiciu că suferi de cataractă,tumoare ori diabet zaharat;

Ochii roşii– acest semn însoţit şi de mâncărimi,strănut,tuse,congestie sinusală sau rinoree pot indica o reacţie alergică;

Ochii galbeni-te pot anunţa că suferi de bolile hepatice,cum sunt icterul,hepatita şi ciroza.