Picioare umflate? Iată ce să faci!

1 74415 original jpg jpeg

Pe lângă temperaturile ridicate, vremea perfectă pentru plajă, după-amieze petrecute la umbra copacilor, sezonul cald vine şi cu umflături ale picioarelor. Află cum le poţi preveni sau cum le poţi trata!

Această afecţiune este des întâlnită mai ales vara şi este cauzată de retenţia de apă la nivelul membrelor inferioare,mai ales atunci când stăm în poziţia şezut timp de mai multe ore. Vasele se dilată,iar din acest motiv ţesuturile se umflă şi apare senzaţia de disconfort. Cele mai afectate sunt ersoanele în vârstă,femeile însărcinate şi cele care sunt supraponderale sau obeze.

Pentru a preveni umflarea picioarelor trebuie să ai grijă să menţii temperatura corpului constantă şi să nu te expui la temperaturi ridicate,evitând astfel dilatarea vaselor de sânge. De asemenea,trebuie să faci cât mai multă mişcare,iar dacă eşti la birou ridică-te de pe scaun după fiecare oră de stat jos şi plimbă-te timp de cinci minute. Redu consumul de sare cât poţi de mult,întrucât aceasta favorizează retenţia de apă în organism.

Citeşte si:

Picioare obosite? Iată cum le răsfeţi!

Picioare fabuloase în doar cinci paşi

Când ai ocazia ridică picioarele,în aşa fel încât să fie mai sus decât bazinul. Poţi face asta uşor dacă aşezi sub ele,o pernă sau o pătură împăturită.  Astfel ajuţi gravitaţia,iar apa nu se va mai aduna doar în extremitatea inferioară a organismului. Mişcă picioarele ori de câte ori ai ocazia,chiar dacă asta presupune să nu te ridici de pe scaun.

Deşi este o afecţiune des întâlnită,în anumite cazuri este un semn al unei probleme mai serioase. În acestă situaţie,dacă ştii că ai respectat toate indicaţiile iar picioarele tot ţi se umflă,este indicat să ceri sfatul unui medic specialist.