Poziţiile de somn care alină cele mai comune dureri

1 74332 original jpg jpeg

Te doare capul sau spatele? Specialiştii spun să poziţia în care dormi are un rol vital în amelionarea sau în agravarea neplăcerilor. De aceea, în funcţie de disconfortul cu care te confrunţi, îţi spunem cum să-ţi faci viaţa mai uşoară.

Durere de umăr

Potrivit Women’s Health Magazine,durerea de umăr se ameliorează dacă dormi pe o parte,pe umărul care nu te doare,cu genunchii îndoiţi.

Durere de spate

Petreci multe ori stând la birou,în mijloacele de transport în comun sau ţii pe umăr multă vreme geanta? Acestea sunt unele dintre motivele care pot duce la dureri de spate. Dacă te confrunţi cu astfel de neplăceri,dormi întinsă pe spate,punând o pernă sub genunchi şi un prososp rulat sub curbura spatelui.

Citeşte şi:9 tipuri de durere şi semnificaţiile lor

Migrene

Spre deosebire de durerile tipice de cap,migrenele sunt intense,cauzând dureri severe. Ele sunt,de obicei,însoţite şi de sensibilitate la lumină sau sunet,durere în spatele unui ochi sau în urechi şi tulburări de vedere. Pentru că unele migrene sunt cauzate de poziţia nefirească a gâtului în timpul somnului,recomandat este să dormi pe o pernă moale,care să-ţi înconjoare capul.

Dureri sinusale

Infecţia sinusurilor poate duce la dureri foarte mari de cap. Motivul? Sinusurile produc mucus care ajunge în nas. Dacă el este umflat,sinusurile se blochează,cauzând dureri foarte mari. Pentru a le ameliora,încearcă să dormi cu cât mai multe perne sub cap.

Citeşte şi:Turmericul,remediul natural pentru migrenele severe

Ai tensiunea mare

Statul prea mult pe scaun,lipsa exerciţiilor fizice şi consumul de alimente foarte sărate contribuie la creşterea tensiunii. Pentru a o scădea,dormi pe burtă.

Dureri menstruale

Nu mai ştii ce să faci ca să calmezi crampele menstruale? Specialiştii spun că dormitul pe spate te poate ajuta. Pune-ţi şi o pernă sub genunchi.

Dureri de stomac

Durerile de stomac,digestia îngreunată ori durerile abdominale cornice pot fi ameliorate dacă dormi pe partea stângă,susţin oamenii de ştiinţă.

Credit foto:www.popsugar.com