Principalele cauze ale anemiei. Tu le ştii?

oboseala jpeg

Anemia este o afecţiune foarte frecvent întâlnită în rândul femeilor şi este cauzată de mai mulţi factori, iar una dintre principalele cauze este deficienţa de fier. Este foarte important să fie tratată, deoarece în timp poate duce la dezvoltarea de mai multe probleme de sănătate.

Ce este anemia şi care sunt principalele cauze:

Există foarte multe tipuri de anemie,unele sunt mai rare,în timp ce doar una este cel mai frecvent întâlnită şi apare când în organism există o carenţă de fier. Din punct de vedere medical,anemia nu este considerată o boală,ci un simptomal uneia.Anemia este definită ca afecţiunea care apare atunci când organismul nu produce suficiente celule roşii,iar sângele nu primeşte suficient oxigen şi,de aceea,nu le poate produce. Adolescenţii,femeile însărcinate şi persoanele slabe sunt predispuse la anemie.Această afecţiune este cauzată de cantitatea mult prea mică de sânge,care reduce producţia de celule roşii sau sunt distruse celulele în sânge. Poate fi dezvoltată oricând,şi este foarte blândă la început.

Atunci când o persoană suferă de anemie şi nu se tratează,pot fi dezvoltate boli,deoarece simptomele devin mai frecvente şi agresive.

Ulcerul,diferite tipuri de cancer şi iritaţia la

,cunoscută sub numele de gastrită,sunt cele care pot cauza anemie şi poate trece mult timp până va fi descoperită,mai ales dacă nu sunt făcute analize.

De asemenea,persoanele care iau des medicamente antiinflamatorii precum aspirină sau ibuprofen,pot fi susceptibile dezvoltând în timp anemie.

Mai mult decât atât,în cele mai multe cazuri,menstruaţiile sau naşterile în care se pierde mult sânge,sunt considerate o cauză a anemiei. Atunci,este foarte important să se urmeze un tratament pentru a combate anemia.

Cele mai multe forme de anemie apar atunci când producţia de celule roşii este redusă sau structura acestora nu este normală pentru că există în organism o deficienţă de fier sau vitamine. În mod normal,nu există niciun remediu pentru anemia falciformă,dar urmarea unui tratament în fiecare zi este esenţial.

Deficienţa de fier este cea mai frecventă formă de anemie,şi toate lumea îi spune doar anemie. Simptomele acesteia sunt:oboseală,piele palidă,bătăi ale inimii foarte frecvente,dificultate în concentrare,reţinere şi respiraţie,dureri de cap şi sângerări nazale.Recente

ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica  Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg