Semne că ai putea avea calculi biliari

1 77004 original jpg jpeg

Calculii biliari sunt o afecţiune comună care afectează o mare parte a populaţiei. Printre cele mai întâlnite simptome se regăsesc durerea de stomac şi stările de ameţeală. Cele mai predispuse sunt femeile, persoanele supraponderale şi cele cu un nivel crescut al colesterolului. Descoperă şi celelalte particularităţi ale aceste afecţiuni!

Cea mai cunoscută problemă a vezicii biliare sunt calculii biliari, aglomerări cristalizate formate din colesterol şi din alţi constituenţi găsiţi în bilă. Cauzează inflamaţii şi dureri şi pot avea dimensiuni precum un grăunte de nisip sau precum o minge de golf. Femeile sunt mai predispuse să facă de-a lungul vieţii pietre la rinichi din cauza fluctuaţiilor hormonale de estrogen şi de progesteron. Riscul creşte în timpul sarcinii sau dacă iei contraceptive, deoarece acestea afectează nivelul hormonilor.

Durerile abdominale

Durerea surdă la nivelul abdomenului este cel mai comun semn că ai putea avea pietre la rinichi. De obicei aceasta este localizată în partea dreaptă şi apare imediat după ce ai mâncat şi poate dura câteva ore, în special după o masă bogată în grăsimi. Acest tip de durere apare şi dispare în mod repetat.

Calmantele nu ajută

Dacă durerea cronică nu dispare după ce ai luat analgezice, acest lucru poate fi un indiciu că ai probleme cu vezica biliară.  Şi experimentarea unei ameliorări după schimbarea poziţiei sau în urma tranzitului intestinal, reprezintă de asemenea indicii.

Icterul

Acesta este un simptom care se manifestă prin îngălbenirea pielii şi a ochilor, însoţite de simptome precum urina de culoare închisă şi scaunele de o culoare pală.Vezica biliară secretă fiere în interiorul intestinului subţire prin canalul cistic care este conectat la cel al bilei. Icterul apare atunci când cele două sunt obstrucţionate, crescând concentraţia substanţei galbene, numită bilirubină.

Ameţeală

Foarte multe persoane interpretează greşit simptomele, de cele mai multe ori punându-le pe seama oboselii. Dacă ai stări de ameţeală şi chiar de vomă, în special după ce ai mâncat, este foarte posibil să fie vorba despre calculi biliari, de aceea este bine să nu mai amâni consultul la un medic specialist.

Pancreatita

Dacă ai pancreasul inflamat, ar fi indicat să verfici şi starea de sănătate a vezicii biliare, deoarece pancreasul este poziţionat foarte aproape de ficat şi elimină enzimele digestive în acelaşi loc precum tractul digestiv. Pentru că cele două se întâlnesc, o piatră le poate afecta funcţia. Dacă o piatră rămâne blocată în ductul pancreatic, acest lucru poate cauza inflamarea şi durerea la nivel abdominal. Simptomele pancreatitei pot include şi stările febrile şi pulsul ridicat.Recente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg