Semne care indică deficienţe nutriţionale

1 71482 original jpg jpeg

Aspectul mâinilor, pielii, gurii sau picioarelor îţi oferă indicii cu privire la deficitul de vitamine din organsim. Iată câteva semne fizice care arată că ai deficienţe nutriţionale.

Mâinile

Dacă observi că ai mâinile reci este posibil să ai deficit de magneziu sau să suferi de hipotiroidism ori oboseala cronică însoţită de un debit cardiac scăzut.

Unghii

Prezenţa petelor albe pe unghii poate sugera faptul că ai deficit de zinc,iar dacă unghiile sunt moi înseamnă că ai lipsă de magneziu.

Piele

Vergeturile sunt semnele deficienţei de zinc din organism,iar hiperkeratoza foliculară (depunerea de keratină la nivelul rădăcinii firului de păr,cu blocarea funcţiei normale  a foliculilor piloşi) indică lipsa vitaminei A. Prezenţa sângerărilor spontane semnalează absenţa vitaminele C sau K sau deficit de trombocite,iar dacă ai palmele galbene sunt şanse să ai în organism un aport excesiv de beta-caroten. Prezenţa coşurilor pe partea din spate a braţelor arată că ai deficit de acizi graşi esenţiali.

Citeşte şi:

5 beneficii ale vitaminei C

Vitamine esenţiale pentru ochi obosiţi

Gură

Limba de culoare pală şi fisurată arată că suferi de deficit de fier,iar limba fisurată care ustură semnalează absenţa vitaminei B3. Descumarea buselor ori crăparea acestora idică lipsa vitaminei B2,iar dacă părţile laterale ale limbii se umflă înseamnă că ai intoleranţă alimentară. Limba inflamată care doare este semnul că ai deficit de acid folic.

Pielea feţei

Dacă ai tenul gras,solzos şi roşu de-o parte şi de alta a nasului înseamnă că ai deficit de vitamina B2. În schimb,dacă ai dezvoltat dermatită seboreică în jurul nasului şi ai acnee pe frunte este posibil să ai lipsă de vitamina B6.

Ochi

Cataracta indică lipsa cromului din organism,iar cearcănele semnealează că suferi de alergii sau intoleranţe alimentare. Totodată,copiii de sex masculin care au ochi albaştri şi părul blond se pot confrunta cu lipsa magneziului,zincului,vitaminei B6 şi a acizilor graşi esenţiali. În schimb,persoanele cu ochi albaştri şi părul gri prematur pot avea deficit de vitamina B12:o caracteristică a anemiei pernicioase.

Gât

Umflarea tiroidei poate semnala că te confrunţi cu hipotiroidism sau deficit de iod.

Inima

Orice problemă cu inima,inclusiv bătăi neregulate,creşterea tensiunii arteriale,cardiomegalie,indică lipsa magneziului şi a coenzimei de Q-10,precum şi sensibilitate la cofeină.

Picioare

Dacă te dor muşchii gambei din spatele picioarelor,care se întind de la genunchi şi tendonul lui Ahile,înseamnă că ai lipsă de magneziu.Recente

Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg