Semne care îţi spun că nu eşti sănătoasă

1 72310 original jpg jpeg

Unul dintre cele mai bune moduri de a rămâne sănătoasă este de a analiza în mod constant orice simptom pe care organismul ţi-l dă. Sunt câteva semne care îţi spun că nu eşti sănătoasă şi pe care nu trebuie să le ignori.

Dureri bruşte de cap

Orice durere de cap severă care se declanşează brusc necesită măsuri imediate. Acest tip de disconfort ar putea fi rezultatul unor probleme medicale,cum este spargerea unui vas de sânge. Durerile de cap mai grave ating punctul culminant în ceea ce priveşte durerea în doar câteva minute şi poate dura 5 minute sau chiar mai mult.

Pierderea inexplicabilă în greutate

Cele care nu ţin diete şi care au slăbit fără niciun efort trebuie să înţeleagă că pierderea în greutatear putea fi un semn că ai anumite probleme de sănătate. De regulă,acest simptom indică probleme digestive,dar pierderea bruscă în greutate poate arăta că suferi de o problemă mult mai gravă,cum este o tumoare sau cedarea unui organ.

Durere în piept

Durerea toracică este un semn pe care nu ar trebui să-l ignori,indiferent de vârstă sau starea generală de sănătate. Acest disconfort se va manifesta de multe ori,fie ca o zvâcnire,fie ca pe o durere ascuţită în centrul pieptului,ambele simptome putând fi un precursor al atacului de cord. Când inima are dificultăţi în pomparea sângelui vor fi afectate şi alte părţi ale corpului.

Dureri abdominale intense

În abdomen se găsesc multe organe. Asta înseamnă că orice durereseveră care se declanşează fără niciun motiv clar ar trebui să te trimită la medic. Dacă durerea este însoţită şi de sânge în scaun,ameţeli şi schimbarea apetitului trebuie să mergi să-ţi faci investigaţii.

Amorţeala mâinilor şi a picioarelor

Atunci când mâinile şi picioarele nu primesc suficient sânge apare senzaţia de furnicături sau arsuri. Dacă acest disconfort durează mai mult de câteva momente sau se întâmplă de multe ori,trebuie să ajungi la medic. Când această problemă este lăsată netratată,problemele de circulaţie cronice ar putea deteriora permanent celulele nervoase din jurul mâinilor şi picioarelor.