Sfaturile care te salvează de diabet

1 72820 original jpg jpeg

Indiferent de boala avută, cel care o are caută şi primeşte sfaturi de la cei care se confruntă cu aceeaşi afecţiune. Cu toate acestea, este important să ştii să faci diferenţa între cele utile şi cele inutile.

Ştiai că există sfaturi care ajută foarte mult o persoană bolnavă de diabet zaharat?Diabetul este o afecţiune metabolică,în care nivelul de zahăr din sânge sau glucoza creşte ca urmare a scăderii producţiei de insulină din organism.

Atunci când o persoană are glicemia mare,pot apărea mai multe complicaţii,care constituie un simptom al diabetului.

Principalele sipmtome ale diabetului zaharat sunt:

-Urinare frecventă

-Oboseală

-Senzaţie permanentă de foame

-Pierderea bruscă în greutatea

-Îngrăşarea bruscă

-Disfuncţii sexuale

-Vindecare lentă a rănilor

Aşadar,sfaturile care ajută diabeticii sunt: Vaccinarea

Vaccinează-te mereu împotriva răcelii şi a altor infecţii,pentru că,atunci când suferi de diabet,infecţiile pot fi greu de tratat,deoarece sistemul imunitar este scăzut.

Control la ochi regulat

Oamenii care suferă de diabet trebuie să acorde atenţie deosebită sănătăţii ochilor. Trebuie mers la control regulat pentru a detecta anormalităţile din ochi,înainte să fie prea târziu.

Citeşte şi:Scapă de diabet cu acest remediu natural

Mişcare zilnică

20 de minute de mişcare dimineaţa şi 10 seara sunt foarte importante. Exerciţiile ajută la menţinerea sub control a simptomelor diabetului.

Alimentaţie sănătoasă

Dieta trebuie să conţină alimente bogate în fibre,cum sunt legumele verzi şi fructele. Fibrele încetinesc absorbţia carbohidraţilor şi zaharurilor din sânge,scăzând astfel glicemia.

Evită mâncarea anumitor alimente

Evită să mănânci banane,deoarece,chiar dacă sunt sănătoase,ele conţin foarte mulţi carbohidraţi şi zaharuri,care nu sunt deloc sănătoşi pentru persoanele care suferă de diabet.

Citeşte şi:Remedii naturale pentru diabet

Acordă atenţie rinichilor

Dacă ai diabet,sănătatea rinichilor este pusă în pericol,ceea ce duce la creşterea nivelului de glucoză din sânge. Aşadar,pentru a evita,încearcă să bei mai multă apă şi alimentaţia să fie sănătoasă pentru rinichi.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com