Simptome probleme renale. 8 semne care trebuie să te îngrijoreze

1 72033 original jpg jpeg

Simptome probleme renale. Cele mai multe dintre noi nu suntem conştiente de faptul că bolile de rinichi avansează rapid. Este important să recunoaştem simptomele bolilor de rinichi pentru a le trata din timp.

Bolile de rinichi sunt favorizate de diabet şi de hipertensiunea arterială. Chiar şi un stil de viaţă nesănătos,cu o dietă bogată în calorii,anumite medicamente,consumul de zahăr,precum şi numeroase băuturi răcoritoare pot provoca,de asemenea,leziuni renale.

Iată ce simptome îţi arată că ai probleme cu rinichi!

1. Simptome probleme renale - Modificări ale urinei

Primul simptom al bolilor renale este schimbarea cantităţii şi frecvenţa urinării. S-ar putea să observi o creştere sau descreştere în cantitate şi/sau frecvenţa acesteia,mai ales pe timpul nopţii. În plus,urina îşi schimbă culoarea. Este posibil să simţi nevoia de a urina,dar să nu fii în măsură să faci asta atunci când eşti la toaletă.

Citeşte şi:

8 obiceiuri alimentare care afectează rinichii

Leacul minune al rinichilor

2. Dificultate sau durere în timpul urinării

Dacă simţi un discomfort sau durere în timpul urinării este posibil să suferi de boli renale. Infecţiile tractului urinar pot cauza anumite simptome,cum sunt durere sau arsură în timpul urinării. Când aceste infecţii se răspândesc la rinichi,pot provoca febră şi dureri de spate.

3. Simptome probleme renale - Sânge în urină

Acesta este un simptom specific bolilor de rinichi şi este un motiv clar de îngrijorare. Mergi la medic de urgenţă dacă observi acest simptom.

4. Umflare

Rinichii elimină toxine şi lichid suplimentar din organism. Când nu sunt în măsură să facă acest lucru,acest fluid suplimentar provoacă umflarea mâinilor,picioarelor,gleznelor şi/sau a feţei.

5. Simptome probleme renale - Oboseală şi slăbiciune

Rinichii secretă un hormon numit eritropoietină care ajută celulele roşii din sânge ce transportă oxigenul. În boli de rinichi nivelurile diminuate ale eritropoietinei răresc celule roşii din sânge,favorizând apariţia anemiei.

6. Ameţeli şi incapacitate de concentrare

Anemia asociată cu bolile de rinichi,epuizează creierul de oxigen provocând ameţeli,probleme de concentrare etc.

7. Simptome probleme renale - Senzaţie de frig tot timpul

Dacă suferi de o boală de rinichi sunt şanse să-ţi fie frig,chiar şi atunci când eşti într-o încăpere călduroasă. Pielonefrita (infecţie la rinichi) poate cauza febră cu frisoane.

8. Erupţii cutanate şi mâncărimi

Dacă suferi de insuficienţă renală,rinichii nu mai pot elimina toxinele din sânge. Acest lucru provoacă mâncărimi şi erupţii cutanate pe piele.