Simptomele premature ale hipotiroidismului

1 73431 original jpg jpeg

Hipotiroidismul este o afecţiune comună în rândul populaţiei, care afectează mai ales femeile, şi apare atunci când hormonii tiroidieni scad. Acest lucru îngreunează menţinerea sub control a greutăţii corporale şi starea de sănătate.

Hipotiroidismul este boala care afectează funcţia glandei tiroide. Această glandă are funcţia de a secreta hormonii tiroidieni,controla unele procese vitale ale organismului şi menţine sub control metabolismul.Cauza principală a hipotiroidismului este modificarea care are loc la nivelul proceselor inflamatorii ale organismului,care determină deteriorarea celulelor glandei tiroide.

Citeşte şi:Ce alimente e bine sau nu să consumi dacă suferi de hipotiroidism

Modificările sunt diferite de la persoană la persoană,de aceea,diagnosticarea pot fi un pic dificilă atunci când lipsesc anumite simptome. Din această cauză,este foarte important să fie recunoscute semnele premature ale hipotiroidismul,care pot fi comune cu ale altor boli.

Principalele simptome ale hipotiroidismului sunt: 1. Oboseala

Oboseala corporală şi mentală poate fi cauzată de mai multe probleme de sănătate. Dacă te confrunţi o perioadă mai lungă de timp cu oboseală,atunci poate fi un simptom al hipotiroidismului.

2. Creştere în greutate bruscă

Creşterea în greutate poate fi atribuită de obicei dietei sărace în substanţe nutritive şi stilului de viaţă nesănătos. Dar dacă ai o alimentaţiesănătoasă şi observi că te-ai îngrăşat,este probabil,din cauza unei probleme tiroidiene. Această boală alterează funcţia metabolismului,încetinind procesul de ardere a grăsimilor.

3. Pierderea memoriei

Atunci când tiroida nu funcţionează cum ar trebui poate provoca probleme grave funcţiei cognitive. Dezechilibrele hormonale care se dezvoltă din cauza hipotiroidismul pot altera abilităţile mentale şi de memorie. Pe măsură ce producţia hormonală se diminuează,creierul se uzează mai uşor şi poate dezvolta tulburări severe.

4. Nivel ridicat de colesterol

Un simptom de hipotiroidism este şi nivelul crescut de colesterol rău. Acest lucru se datorează faptului că organismul îşi pierde capacitatea de a elimina colesterolul din artere,ceea ce determină în cele din urmă depunerea lui pe pereţii arterelor.

Citeşte şi:Grepfrutul,perfect pentru colesterolul rău

5. Modificări ale stării de spirit

Unul dintre efectele secundare ale modificărilor care au loc la nivelul hormonilor tiroidieni este schimbarea dispoziţiei,fiind în mod constant predispusă la depresie şi stres. În timp ce modificările dispoziţiei pot fi declanşate de alţi factori,nu exclude hipotiroidismul ca posibil vinovat.

 6. Piele uscată  

Persoanele care au probleme cu glanda tiroidăpot avea probleme cu menţinerea pielii hidratate şi lipsită de imperfecţiuni. Pielea uscată şi aspră poate fi semnul care spune că glanda nu funcţionează corect.

  7. Procesul de digestie este lent    

Digestia lentă sau constipaţia pot apărea ca rezultat al producerii reduse de hormoni tiroidieni. Pentru că glanda tiroidă este responsabilă de reglarea metabolismului,orice scădere a activităţii sale poate îngreuna munca tactului digestiv.

Sursă+credit foto:steptohealth.com