Soluţii pentru afecţiunile sexuale la femei

1 74381 original jpg jpeg

Lipsa apetitului sexual, dificultate de a atinge orgasmul sau durere în timpul actului sexual, sunt doar câteva dintre simptomele care anunţă o afecţiune sexuală. Însă, din fericire, există şi o soluţie pentru fiecare!

Senzaţia de vagin uscat

Este o problemă de scurtă durată,dar care poate cauza multe neplăceri. Afectează în special fetele tinere,femeile însărcinate sau cele care au trecut de menopauză,iar motivele apariţiei acestei afecţiuni sunt dezechilibrele hormonale,medicamentele,stresul sau spălăturile vaginale dese. Pentru a preveni durerea în timpul momentelor intime poţi apela la lubrifiantele pe bază de apă,iar dacă problema persistă,tratamentul cu hormoni se poate dovedi de folos.

Vaginismul

Reprezintă spasmul involuntar al muşchilor vaginului,ceea ce poate împiedica penetrarea. În 90% din cazuri problema este una de natură psihologică şi poate fi consecinţa unei traume sau o fobie faţă de sex. Pentru a o rezolva este necesară terapia psihologică,încât persoana afectată să depăşească trauma şi să aibă o viaţă sexuală normală.

Citeşte şi:

Cauzele durerilor din timpul actului sexual

Alimente care-ţi dau chef de sex

Frigiditatea

Sau lipsa apetitului sexual este o afecţiune caracterizată prin lipsa totală a oricărei plăceri de natură sexuală. Sexul începe să fie o datorie sau chiar o corvoadă şi nu un moment în care să te bucuri de dragostea persoanei iubite. Din nou,singura rezolvare o reprezintă consilierea psihologică,deoarece astfel femeia va învăţa să-şi accepte şi să-şi depăşească temerile şi să aibă o comunicare cât mai bună cu partenerul.