Spanacul, alimentul-minune pentru hipertensiunea arterială

1 72923 original jpg jpeg

Potrivit studiilor, în România există foarte mulţi oameni care suferă de hipertensiune arterială. În plus, a fost dovedit că pe termen lung, nivelul tensiunii arteriale creşte probabilitatea de a dezvolta boli cardiace coronariene. Cu cât nivelul este mai mare, cu atât mai periculoase pot deveni efectele adverse.

În cazul în care greutatea corporală este peste media admisă,pierderea excesului de grăsime este deosebit de importantă pentru scăderea nivelului tensiunii arteriale. Modul prin care poţi îmbunătăţi indicele de masă corporală şi menţine sub control hipertensiunea constă în antrenamentul fizic zilnic.La fel,şi stresul poate creşte nivelul tensiunii arteriale,cel puţin temporal. De aceea,este important să fie redus stresul şi să fie nevoie să acorzi atenţie deosebită,mai ales dacă ştii că eşti predispusă la hipertensiune arterială. De asemenea,meditaţia şi practicarea de yoga în mod regulat pot avea efecte pozitive.

Citeşte şi:Remedii miraculoase pentru hipertensiune arterială

În plus,alimentaţia sănătoasă este cheia pentru îmbunătăţirea nivelului hipertensiunii arteriale. Dacă este eliminată sarea sau o consumi în cantităţi mici,aceasta poate avea un efect pozitiv în acest sens.

Totodată,smoothie-urile pe bază de fructe şi legume ajută la menţinerea sub control a nivelului crescut a tensiunii arteriale. Această băutură,împreună cu schimbarea stilului de

şi practicarea de exerciţii fizice vor avea un impact pozitiv.

Reţetă smoothie. Ai nevoie de:

-1 cană de afine

-1 ceaşcă de iaurt degresat

-1 cană de spanac

-1 banană

Citeşte şi:De ce ai hipertensiune şi cum o ţii în frâu

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un vas şi se procesează cu blenderul câteva minute. Băutura obţinută se bea în fiecare zi,dimineaţa,la micul dejun.