Testări oftalmologice gratuite

1 70520 original jpg jpeg

Bucureştenii îşi pot măsura gratuit tensiunea intraoculară, în acest sfârşit de săptămână, 11-12 octombrie, în cadrul campaniei „Vederea nu are preţ“.

Acţiunea de screening pentru glaucom va avea loc în Parcul Lumea Copiilor (intrarea de lângă Palatul Copiilor),între orele 10:00 şi 17:00. Proiectul a fost lansat de Fundaţia Dr. Schmitzer,împreună cu Primăria Sectorului 4.

Glaucomul este o boală progresivă,ireversibilă,care duce în final la orbire. Orice pierdere de vedere care s-a produs înainte de diagnosticarea glaucomului este imposibil de tratat ulterior. De aceea,diagnosticarea precoce şi tratamentul sub supravegherea unui oftalmolog reprezintă elementele cele mai importante în prevenirea şi stoparea evoluţiei glaucomului. Principalul factor de risc pentru glaucom îl reprezintă presiunea intraoculară crescută.

„Măsurarea presiunii intraoculare,mai ales pentru pacienţii de peste 45 de ani,este obligatorie. Pe de o parte,pentru că este singurul mod în care putem preveni apariţia glaucomului – o boală ce nu poate fi vindecată şi care ne poate duce la orbire-iar,pe de altă parte,pentru că acesta este o afecţiune care nu doare,care se instalează lent,fără să anunţe,iar în momentul în care ne dăm seama,este mult prea târziu. De aceea este important pentru fiecare dintre noi să facem cel puţin un consult amănunţit al ochilor în fiecare an“,spune dna Dr. Speranţa Schmitzer,medic Primar la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucureşti,preşedinte al Fundaţiei Dr. Schmitzer şi fondator al Clinicii Oftalmestet. 

Campania de măsurare a presiunii intraoculare va implica trei medici oftalmologi ai Clinicii Oftalmestet,precum şi alţi reprezentanţi ai aceleiaşi clinici,ce vor înscrie pacienţii în baza de date şi vor nota rezultatetele. De asemenea,pacienţii suspecţi de glaucom vor primi vouchere pe baza cărora vor putea beneficia de consultaţie gratuită,reducere la investigaţii şi tratamente gratuite pentru o lună la Clinica Oftlmestet.

Citeşte şi:

Ce să eviţi ca să ai ochii sănătoşi

Ai ochii roşii? Iată de ce!Recente

bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg
Care sunt ultimele tendințe în materie de covoare pentru anul 2022 cover jpg
rochie albă de mireasă  Sursa foto   Shutterstock jpg
Haine intrate la apă Cum să le refaci  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei lucrezia carnelos kn6QrWtnAtY unsplash jpg
Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg