Top 8 simptome ale diabetului

1 71555 original jpg jpeg

Diabetul, în special cel de tip 2, este o afecţiune din ce în ce mai întâlnită. Lipsa unui regim alimentar sănătos şi absenţa unui control al porţiilor consumate favorizează apariţia acestei boli.

În plus,necunoaşterea simptomelor diabetului zaharat şi detectarea târzie a bolii face ca această afecţiune să fie foarte greu de învins. De aceea,am realizat un top al primele 8 simptome ale bolii. Dacă bănuieşti că ai oricare dintre aceste simptome,nu mai amâna vizita la medic.

1.      Creşterea disproporţionată a cantităţii de urină

Setea excesivă şi urinarea frecventă se numără printre simptomele frecvente observate la persoanele diabetice. Datorită cantiţătii mari de fluide eliminate de rinichi,organismul se deshidratează şi are nevoie de lichid suficient pentru a funcţiona corespunzător.

2.      Foame excesivă

Pe măsură ce nivelul de insulină din sânge este disproporţionat,celulele corpului nu primesc suficientă energie pentru ca organimsul să-şi ducă la îndeplinire activităţile de zi cu zi. Astfel,organismul poate reacţiona prin încercarea de a găsi mai multă energie,ducând la apariţia neobişnuită a foamei,chiar dacă abia ai mâncat.

3.      Pierderea bruscă în greutate

Fluctuaţia de greutate fără a face sport sau fără a urma o dietă ar putea fi un semn al diabetului. Datorită incapacităţii organismului de a absorbi glucoza şi pentru că urinarea este frecventă,pacientul (de obicei cel care suferă de diabet zaharat de tip 1),pierde din greutate într-un ritm mai rapid.

4.      Oboseala

La pacienţii cu diabet zaharat,glucozanu reuşeşte să ajungă la toate celulele corpului şi,din această cauză,organismul este privat de energie,pacientul simţindu-se obosit şi iritat.

5.      Răni care se vindecă foarte greu

Pentru pacienţii care suferă de diabet,chiar şi o zgârietură minoră sau o rană se cicatrizează foarte greu şi asta din cauza sistemului imunitar scăzut al organismului. La femei,infecţiile vezicii urinare şi vaginale sunt deosebit de frecvente.

6.      Vedere neclară

Un nivel ridicat de glucoză dăunează vaselor de sânge şi afectează capacitatea de a vedea. Dacă simptomele sunt ignorate pentru o lungă perioadă de timp se poate ajunge la orbire.

7.      Pielea uscată

Pielea uscată şi mâncărimea acesteia pot apărea din cauza neuropatiei periferice care afectează circulaţia şi buna funcţionare a glandelor sudoripare.

8.      Furnicături la mâini şi picioarele

Nivelul suplimentar de zahăr din sânge dăunează vasele de sânge şi nervilor. Acest lucru duce la piererea senzaţiilor de la nivelul mainilor şi picioarelor,precum şi o durere de arsură în braţe,mâini şi picioare.