Tratament de ultimă generaţie pentru combaterea osteoartritei

1 73047 original jpg jpeg

Osteoartrita este o formă de artrită şi boală degenerativă a articulaţiilor care se manifestă prin ruperea şi eventual pierderea cartilajului articulaţiilor.

Cartilajul este o substanţă pe bază de proteină care serveşte drept tampon între oasele unei articulaţii. În cazul osteoartritei stratul de deasupra al cartilajului se deteriorează şi dispare ceea ce duce la frecarea oaselor de sub cartilaj.

Indiferent că suferi de osteoartrita în formă uşoară sau severă,medicul specialist recomandă anumite schimbări ale stilului de viaţă pentru a reduce presiunea exercitată asupra articulaţiilor genunchiului. De asemenea,în schema de tratament poate include:fizioterapie,injecţii cu steroizi,calmante care nu necesită reţetă ca acetaminofen,medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (NSAID) sau creme de atenuare a durerilor.

Cu toate acestea,cea mai comună intervenţie chirurgicală la genunchi în caz de osteoartrita este înlocuirea totală a genunchiului. Această procedură presupune îndepărtarea articulaţiei naturale şi înlocuirea cu un implant artificial,opţiune de tratament care se ofera,de regulă,pacienţilor cu osteoartrită severă la genunchi.

Înlocuirea totală a genunchiului nu este întotdeauna cea  mai potrivită soluţie pentru pacienţii cu osteoartrită incipientă spre medie în doar două din compartimentele genunchiului. Pentru pacienţii cu osteoartrita parţială a genunchiului,Refacerea Parţială a Genunchiului cu MAKOplasty poate reprezenta o soluţie mai bună,sustin medicii specialisti din cadrul Liv Hospital.

Acesta este un tratament inovator pentru adulţii cu osteoartrită în stadiu mediu în compartimentul medial (interior),patelofemural (de deasupra) sau lateral (exterior) al genunchiului. Această procedură foloseşte sistemul RIO-BraţRobotic Interactiv Ortopedic cu ajutorul căruia chirurgii au precizia necesară pentru a realiza refacerea parţială a genunchiului.

„În timpul procedurii este refăcută porţiunea bolnavă a genunchiului păstrând osul sănătos al pacientului şi ţesutul înconjurător. Se introduce apoi un implant în articulaţie care să permită genunchiului să se mişte din nou fără probleme. Procedura MAKOplasty de Refacere Parţială a Genunchiului  poate:

 • Facilita poziţionarea optimă a implantului pentru o senzaţie mai naturală în genunchi
 • Reduce perioada de recuperare şi de spitalizare comparativ cu operaţia de înlocuire totală a genunchiului
 • Fi efectuata în sistem ambulatoriu
 • Contribui la atenuarea rapidă a durerii şi reluarea activităţilor zilnice”,Prof. Dr. Ugur Haklar,Liv Hospital.


Recente

Tăierea părului îl face să crească mai repede Shutterstock jpg
a muri de bătrânețe sursa foto  Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock jpg
Articol  De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg