O lume fără poluare. Ce producător major din industria auto va face numai maşini electrice până în 2030

1 shutterstock 764866978 jpg jpeg

Un producător auto important, ale cărui automobile sunt simboluri ale luxului, vrea să producă numai maşini electrice până în 2030 şi va investi, în acest sens, peste 40 de miliarde de euro.

Daimler, producătorul automobilelor Mercedes-Benz, intenţionează să investească peste 40 de miliarde de euro până în 2030 pentru a fi capabil să depăşească Tesla pe o piaţă auto complet electrică, potrivit Reuters.

"Vrem cu adevărat să ajungem în acest punct şi să avem preponderent maşini electrice. Iar până la sfârşitul acestui deceniu vrem să producem numai automobile complet electrice", a declarat pentru Reuters directorul executiv Ola Källenius, adăugând că cheltuielile cu tehnologia tradiţională a motoarelor cu combustie ar fi "aproape de zero până în 2025".

Cu toate acestea, grupul Daimler - care va fi redenumit Mercedes-Benz ca parte a planurilor de a separa divizia sa de camioane mai târziu în acest an – nu a oferit un termen ferm pentru încetarea vânzărilor de maşini cu combustibil clasic (benzină sau motorină).

Unii producători de automobile precum Volvo Cars, deţinută de Geely, s-au angajat să producă numai vehicule electrice până în 2030, în timp ce General Motors afirmă că aspiră să realizeze acest lucru până în 2035, întrucât toţi încearcă să reducă diferenţa faţă de liderul industriei Tesla.

„Trebuie să îndepărtăm discuţiile legate de momentul în care vom construi ultimul motor cu ardere internă, deoarece nu este relevant. Întrebarea este cât de repede putem să ajungem până la aproape 100% electric şi pe asta ne concentrăm", a mai declarat Källenius.

FOTO Shutterstock