Obiecte din casă pe care trebuie să le speli zilnic. Sfaturi şi sugestii de întreţinere

1 femeie care curata casa jpg jpeg

Ştim că îţi este greu atunci când te apuci de curăţenia generală. Covoare de spălat, electrocasnice de şters, covoare de aspirat, pare că nu mai termini curând… Află că există o modalitate de a-ţi uşura munca. În casa ta se află obiecte pe care dacă le-ai spăla în fiecare zi, ţi-ai uşura munca depusă la curăţenia generală, le-ai păstra pentru mai mult timp şi te-ai feri de bacterii.

Poate acum gândeşti: „Încă o activitate de adăugat pe lista mea cu lucruri de făcut?!‟, probabil pare greu, dar crede-ne pe cuvânt că îţi va fi de folos. Toate aceste treburi zilnice vor face diferenţa în casa ta. Iată care sunt obiectele pe care ar trebui să le speli zilnic!

La finalul zilei, schimbă prosoapele folosite

După ce le foloseşti, este posibil să nu ţi se pară murdare, dar conform unui studiu s-a descoperit prosoapele pot fi cele mai contaminate obiecte din bucătărie. Acelaşi lucru este valabil şi pentru prosoapele mici din baie. Prosoapele de mâini şi cele de şters vase devin mai repede murdare, deoarece le foloseşti de multe ori pe zi. Acestea ar trebui schimbate la 2 zile sau chiar la finalul fiecărei zi, mai ales dacă ai o familie numeroasă.

Nu uita să speli mereu blatul mobilei de bucătărie

Când te gândeşti la lucrurile pe care le pui zilnic pe mobila ta (chei de maşină, genţi, bani etc.) este imposibil să ignori cât de murdare pot fi. Ar trebui să ştergi atât blatul de bucătărie, cât şi mesele din casa ta, în fiecare zi. Asigură-te că nu le vei curăţa cu acelaşi burete sau cu aceeaşi cârpă, deoarece acest obicei poate duce la contaminare suprafeţelor cu noi bacterii.

Şterge geamurile cabinei de spălat după fiecare utilizare

Cea mai uşoară modalitate de a scăpa de urmele de calcar de pe geamurile cabinei tale de duş sau de pe faianţa din baie este să speli zilnic aceste suprafeţe. Întreţinerea regulată te va ajuta să nu te mai chinui să îndepărtezi murdăria groasă la finalul săptămânii. Aşa vei ţine departe şi apariţia mucegaiului din baie.  

Nu uita de bateriile chiuvetelor!

Dacă te gândeşti că după spălatul mâinilor sau a vaselor, bateria şi bazinul chiuvetelor tale vor rămâne intacte, fără urme de murdărie, află că bacteriile se pot lipi de pereţii chiuvetei şi de spatele bateriei. Foloseşte un burete aspru, de tip radieră cu detergent antibacterian şi îndepărtează urmele de apă după fiecare utilizare.

Este indicat să speli zilnic aparatul de cafea

Vrei o cafea sănătoasă? Nu uita să speli espressorul. Aparatul tău de cafea poate fi un loc bun de apariţie a bacteriilor. Cel mai bine este să speli părţile detaşabile ale aparatului după fiecare utilizare pentru a îndepărta cafeaua şi urmele de murdărie. Le poţi spăla manual, la chiuvetă cu apă şi săpun, dar pot fi şi sigure pentru maşina de spălat vase.

Sursă foto: Shutterstock