5 lucruri pe care nu le ştiai despre căsătorie

1 65719 original jpg jpeg

Există o mulţime de obiceiuri şi credinţe legate de căsătorie. Despre cinci dintre ele poţi afla mai multe în cele ce urmează!

1. Rochia albă de mireasă… n-a fost albă iniţial

De fapt,până pe la 1840,rochiile tradiţionale pe care le purtau miresele în ziua nunţii nu erau albe,ci albastre sau de un roşu închis. În anul 1840,când Regina Victoria s-a căsătorit cu Prinţul Albert,a purtat o rochie albă.

2. Un sărut îi prelungeşte mirelui viaţa

Mirii care îşi sărută miresele în prima dimineaţă din căsnicia lor se spune că trăiesc cu 5 ani mai mult decât cei care nu fac acest gest. Crezi sau nu,nu vă costă nimic să vă sărutaţi în prima voastră zi ca soţ şi soţie.

3. Altruiştii,mai fericiţi în căsnicie

Un studiu realizat recent arată că altruismul menţine fericirea conjugal. Participanţii au fost întrebaţi dacă sunt de acord cu următoarele afirmaţii:„Mai bine aş suferi eu decât să-l las să sufrere pe partenerul meu” şi „Sunt dispus să sacrific propriile mele dorinţe,pentru a se împlini cele ale partenerului meu.” În urma studiului s-a constatat că 67 la sută dintre participanţii altruişti şi-au evaluat căsătoriile ca fiind unele fericite.

4. Primul inel cu diamante,oferit în anul 1477

Încă din epoca romană,exista obiceiul ca logodnicei să-i fie dat un inel în dar din partea viitorului ei soţ,dar pentru prima dată a fost oferit un inel de logodnă cu diamant în anul 1477. Atunci,arhiducele Maximilian al Austriei a cert-o în acest fel de soţie pe Maria de Burgundia.

5. Inelarul,degetul relaţiei de cuplu

Vrigheta se poartă pe degetul inelar de la mâna stângă din vremuri străvechi. De la romani a rămas credinţa conform căreia la acest deget ajunge o venă numită vena iubirii („vena amoris”).